TOLERANCIJA NA DELU: Deca iz škole „Sveti Sava” družila se sa bakama i dekama iz Gerontološkog centra

Danas je u Gerontološkom centru obeležen Međunarodni dan tolerancije. Po tradiciji, bake i deke su tim povodom posetili učenici 3. razreda OŠ „Sveti Sava” iz Pančeva sa svojim učiteljicama.

Mališani su im pripremili divnu priredbu i doneli im mnogo radosti, a na kraju su im podelili i jabuke i svojeručno izrađene čestitke sa lepim željama.

Korisnici Gerontološkog centra umeli su da uzvrate na isti način, pa su za decu pripremili resital, a napravili su i magično dvostrano drvo sa ispisanim porukama na temu tolerancije.

Manifestaciju je otvorila Tanja Lukić, direktorka Gerontološkog centra, koja je poslala snažnu poruku da moramo svakodnevno voditi računa jedni o drugima i da je važno da posebnu pažnju posvetimo toleranciji.

– Za naše korisnike je veoma važno da ih posećuju gosti različitih generacija. Ovakvi susreti su uvek puni emocija sa obe strane. Ovo što smo danas imali priliku da vidimo je prava tolerancija na delu. Deca su nam pripremila prigodan program, a naši korisnici su im uzvratili jednim recitalom i životnim primerima kako bi ih naučili kako se uvažavaju i poštuju ljudi i na taj način neguje i razvija tolerancija – rekla je Tanja Lukić.

Događaju je prisustvovala i mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, koja je takođe pozdravila decu i korisnike doma.

– Danas na Dan tolerancije jako je važno da se deca i stariji sugrađani susretnu i druže, ali isto tako je važno da oni to čine i tokom cele godine. Današnji dan predstavlja dobru prilkiu da se svi mi podsetimo značaja i lepote harmonije različitosti poput ove današnje, koja treba svuda da postoji i da se neguje – rekla je, između ostalog, Tatjana Božić.

Verovali ili ne, ovo je bio jubilarni dvadeseti susret učenika OŠ „Sveti Sava” i korisnika Gerontološkog centra povodom Dana tolerancije. Ovo druženje verovatno toliko dugo traje baš zato što je sjajan primer međugeneracijske saradnje, kao jednog od vidova tolerancije koji svima donosi mnogo ljubavi i radosti, ali i važnih životnih lekcija.

Kakva je atmosfera vladala danas u Gerontološkom centru pogledajte u videu koji sledi:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: