PANČEVO: Hitna pomoć dobila novo sanitetsko vozilo

U pančevačku Hitnu pomoć jutros je stiglo savremeno sanitetsko vozilo koje je ovdašnji Dom zdravlja dobio od Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije u okviru projekta „Hitne intervencije”.

– Ovo vozilo je kompletno opremljeno najsavremenijom opremom, ima EKG aparat, defibrilator, aspirator, boce sa kiseonikom i sve što je potrebno kako bi se pacijenti zbrinuli na licu mesta. Ova donacija je za našu ustanovu od ogromnog značaja, jer ovakav sanitet u velikoj meri popravlja naš kvalitet rada i efikasnost u oblasti gde je to najvažnije, a to je hitno zbrinjavanje životno ugroženih pacijenata – istakla je dr Zorica Stokić, direktorka Doma zdravlja Pančevo.

dr Zorica Stokić

Na nivou cele Srbije u okviru istog projekta do sada je podeljeno preko 330 istih vozila.

Doktor Zoran Manasijević, specijalista urgentne medicine i načelnik Službe hitne medicinske pomoći, istakao je da proširenje voznog parka ove urgenetne službe mnogo znači i pacijentima i lekarima.

– Hitna pomoć zavisi od saniteta, to je naše osnovno sredstvo za rad. Tokom ove godine smo dobili dva nova saniteta, a ovaj sada nam je najbitniji, jer sadrži kompletnu neophodnu opremu. Pored svega što je direktorka već navela, u vozilu imamo i trauma torbu za zbrinjavanje najteže povređenih u saobraćajnim udesima, kardiološku stolicu, „Spencer” nosila… To je zaista sanitet koji je po kvalitetu i opremljenosti u rangu sa svetskim najsavremenijim vozilima tog tipa – rekao je ovaj lekar.

dr Zoran Manasijević

Šef voznog parka Hitne pomoći, Slobodan Knežević otkrio je još nekoliko detalja o novom vozilu koje je našlo svoje mesto na parkingu u Karađorđevoj ulici.

– Radi se o vozilu Citroen Jumper L2H2 povišenog tipa, koje omogućava medicinskoj ekipi da u zadnjem delu s pacijentom obavlja sve neophodne aktivnosti na lakši i praktičniji način. Sa aspekta vozača, vozilo ispunjava sve kriterijume: poseduje klima-uređaj, navigaciju, „Webasto” grejanje i sve ostalo što je potrebno za brže stizanje do pacijenata kojima neretko život zavisi od naše hitne reakcije.

Slobodan Knežević

U Hitnoj pomoći kažu da se uvek nadaju novim vozilima kojih nikada nije previše, s obzirom na broj pacijenata na teritoriji našeg grada do kojih je na dnevnom nivou neophodno stići u što kraćem roku i koje je potrebno prevesti do Opšte bolnice Pančevo ili do zdravstvenih ustanova u Beogradu i drugim gradovima.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.