ATLETIKA: Vladimir Mirkov seniorski šampion Srbije

Na Prvenstvu Srbije za seniore održanom 29. i 30. juna, takmičari Atletskog kluba Panonija iz Pančeva zabeležili su fantastične uspehe.

Nakon što je 29. juna Milana Tirnanić potvrdila titulu najbrže Srpkinje i rezultatom 11:39 došla do zlatne medalje, još jedno zlato palo je dan kasnije.

Osvojio ga je Vladimir Mirkov višegodišnji prvak Srbije u tri starosne kategorije.

– Po veoma toplom vremenu, na preko 30 stepeni, Vladimir je nastupio u konkurenciji sa nekoliko godina starijim takmičarima u svojoj disciplini sportskog hodanja na stazi dužine 5.000 m. Od samog starta Vladimir je diktirao tempo trke sa vodeće pozicije da bi trku završio kao seniorski prvak države rezultatom 28:36,93. U Pančevu se ne pamti kada su na jednom atletskom takmičenju osvojena dva seniorska zlata – ističe Saša Stojilović, glavni trener u Panoniji.

Pročitajte još  IDVOR: Održan 14. naučno-edukativni kamp „Mihajo Idvorski Pupin”, evo čiji su radovi nagrađeni

Osim Mirkova, Panoniju su drugog dana takmičenja predstavljala još tri takmičara.

Milana Tirnanić je nastupila u disciplini 200 m i rezultatom 23:99 popravila prošlogodišnji rezultat sa Prvenstva Srbije za seniore za 15 stotinki, ali je u finalu zauzela peto mesto.

Mirko Stanković i Goran Nikolić su nastupili u disciplini stiplčez na 3.000 m. Goran se po prvi put oprobao u ovoj disciplini, a Mirko, koji je u kvalifikacijama za Kup Srbije kao i u finalu bio bronzani, sada je zbog lakše povrede na kraju ipak zauzeo četvrto mesto.

Pročitajte još  IZVIĐAČI: „Crne rode” ovog leta lete po ravnici, pa do mora, planina i gora...

U Panoniji nagoveštavaju da će ovaj klub dobiti nekoliko jakih takmičara u seniorskoj kategoriji, ali dodaju da će o tome više informacija biti po završetku letnje sezone.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: