OSMA SEZONA PROGRAMA „NIS CALLING“: Više od 40 studenta na praksi u NIS-u

U osmoj sezoni programa za mlade „NIS Calling“ praksu u kompaniji NIS započela su 44 studenta, izabrana između više od 1.000 kandidata koji su se prijavili na konkurs. Studenti dolaze sa više od 10 različitih fakulteta, a praksu će obavljati u svim organizacionim delovima kompanije.

Mladi izabrani na konkursu imaju priliku da steknu prva praktična znanja i veštine u jednoj od najvećih energetskih kompanija u regionu, koja je ujedno i jedan od najpoželjnijih poslodavaca za mlade u Srbiji.

Program NIS Calling podrazumeva fleksibilnu plaćenu praksu, kreiranu prema potrebama studenata, kako bi praktičnim iskustvom unapredili svoja znanja stečena na fakultetima.

Pročitajte još  RASPISAN KONKURS „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: NIS izdvojio 144,5 miliona dinara za projekte „zelene“ energije

Praksa obuhvata 480 radnih sati koje praktikanti mogu da iskoriste tokom četiri meseca i usklade ih sa obavezama na fakultetu i letnjim odmorom. Svaki praktikant će imati svog mentora sa kojim će prolaziti kroz unapred definisane oblasti, a učestvovaće i u različitim dodatnim aktivnostima.

Među tim aktivnostima su i „soft skills“ obuke značajne za razvoj karijere, ekspertska predavanja i mogućnost učešća u volonterskim akcijama koje kompanija redovno organizuje. Cilj programa je da se praktikantima omogući da steknu prva radna iskustva i nakon toga se potencijalno zaposle na juniorskim pozicijama u NIS-u, kao i da tokom trajanja prakse imaju dovoljno vremena za nastavak učenja i ispunjavanje fakultetskih obaveza.

Pročitajte još  PANČEVO: Kako su mali maturanti ove godine prošli na završnom ispitu

Dobrodošlicu praktikantima u ime kompanije NIS poželeo je Miloš Grbić, zamenik generalnog direktora NIS-a, koji je kazao da je dolazak u kompaniju sa više od 13.000 zaposlenih sjajna prilika za mlade da uče i nadograde znanja stečena na fakultetu.

– Svima vama koji želite karijeru u Srbiji, ali koja vam može obezbediti da steknete znanja, veštine i mogućnosti, koji su korisni i imaju vrednost i van domena kompanije NIS, u naftnoj industriji, u energetskom sektoru, na pravom ste mestu. Poželeo bih vam srećan početak, učite, ne plašite se da postavljate pitanja i ne zaboravite da se zabavljate – rekao je Grbić.

Pročitajte još  IDVOR: Održan 14. naučno-edukativni kamp „Mihajo Idvorski Pupin”, evo čiji su radovi nagrađeni
Miloš Grbić

Kroz program „NIS Calling“, koji je započet u 2019. godini, do sada je prošlo više od 200 praktikanata, dok će 44 studenta u ovoj sezoni praksu obavljati na lokacijama NIS-a u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu i Elemiru.

Pružanje prilike mladima koji nemaju prethodno radno iskustvo odraz je otvorenosti NIS-a za sveže ideje, nove pristupe poslovanju i elan koji donose mladi, a koji su neophodni za uspešno poslovanje.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: