BANATSKO NOVO SELO: Svečano otvorena velika sala Doma kulture „3. oktobar”

Večeras je u Banatskom Novom Selu, u prisustvu brojnih gostiju i uglednih zvanica, svečano otvorena rekonstruisana velika koncertna sala Doma kulture „3. oktobar“. Sala nije bila u funkciji čitavih 17 godina, a radovi na njenom obnavljanju trajali su nepune dve godine.

Na otvaranju su se prisutnima obratili Marćela Kornjan Stojičić, v. d. direktora Doma kulture „3. oktobar“, Nedeljko Topić, predsednik Mesne zajednice Banatsko Novo Selo i Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva,

– Ovo je poseban trenutak za nas, jer zvanično otvaramo vrata prostora koji će biti domaćin mnogim, nama značajnim događajima i aktivnostima u budućnosti. Želim da izrazim zahvalnost svima koji su doprineli u stvaranju ovog projekta, posebno Gradu Pančevu. Hvala svima koji su uložili svoje vreme, svoje resurse i svoju dobru volju kako bi ovo bila stvarnost – rekla je na početku večeri Marćela Kornjan Stojičić.

Pročitajte još  DŽUDO: Pančevački Tamiš na vrhu Vojvodine – zlato, dva srebra i tri bronze stigli sa pokrajinskog prvenstva

Nedeljko Topić nije krio zadovoljstvo što je ponovo na bini na kojoj je prethodni put stajao pre nepune dve decenije.

– Stajao sam kao igrač, ne kao predsednik Mesne zajednice. Odigrali smo jedan prelep koncert i bilo je fenomenalno. Nakon toga se sala zatvorila, ali, došao je trenutak da je ponovo otvorimo za sve meštane Banatskog Novog Sela, za sve goste, ljubitelje kulture i umetnosti. Nadam se iskreno da će se u narednom periodu ovde priređivati lep kulturni i zabavni program u kome ćemo svi zajedno uživati.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, istakao je da je sala Doma kulture „3. oktobar” u prošlosti bila važno mesto okupljanja i da joj je ta uloga sada konačno vraćena.

Pročitajte još  ČITALAČKI DRAMATORIJUM: Odlične radionice za mlade od 13 do 16 godina u Gradskoj biblioteci Pančevo

– Ova zgrada i ova sala bile su mesto okupljanja, mesto gde se baštinila kultura, gde se čuvala tradicija kako rumunske, tako i srpske zajednice u Banatskom Novom Selu. Smatrali smo da nam je obaveza da rekonstruišemo ovu salu, da je vratimo u funkciju kako bi meštanke i meštani ovog sela ponovo mogli da je koriste. Danas, dve godine nakon brojnih izazova od kada smo krenuli u realizaciju ovog projekta, imamo priliku da svečano otvorimo ovaj prostor. Iskreno se nadam da će sala i ubuduće ponovo biti mesto na kome će se ljudi u Banatskom Novom Selu i njihovi gosti okupljati, družiti, stvarati neke nove uspomene, i da će svi oni nastaviti da čuvaju tradiciju i kulturnu baštinu oba naroda koji žive na teritoriji Banatskog Novog Sela, i rumunskog i srpskog, na sveopšte zadovoljstvo – rekao je gradonačelnik.

Pročitajte još  DŽUDO: Dve bronze za Dinamo ovog vikenda

Na svečanosti je priređen i kulturno-umetnički program, a nastupili su članovi folklorne sekcije i narodnog orkestra Doma kulture „3. oktobar”, gajdaš Veljko Ljuština iz Rume, muška pevačka grupa „Kurajberi“ iz Beograda i Bojan Boljanac kao solista na panovoj fruli uz pratnju narodnog orkestra.

Pogledajte još nekoliko fotografija sa ovog događaja, a snimak možete pronaći na našoj Fejsbuk ili Instagram stranici.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: