TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH: Džudisti KLUBA TAMIŠ kreću na pripreme – U MANASTIR!

džudo klub tamiš
Foto: Džudo klub Tamiš

Džudo – borilačka veština i olimpijski sport nastao kao skup probranih tehnika džijudžicua. Ali džudo nije samo sport. Džudo jeste i način života, red, rad, disciplina, poštenje i drugarstvo.

Džudo je kreiran i kao fizičko, mentalno i moralno obrazovanje u Japanu.

Zato džudo poboljšava fizičko zdravlje, ali takođe razvija koncentraciju, pozitivan stav prema sportu i fizičkoj aktivnosti, poboljšava samopouzdanje, samodisciplinu i samopoštovanje, kao i poštovanje drugih… Takođe, džudo nisu samo medalje i trofeji, već i socijalizacija dece, putovanja, sticanje novih poznanstava i sklapanje novih prijateljstava.

Pa, ako je suditi po brizi o deci, po svemu onome što im se pruža, po uslovima za treniranje, po putovanjima i gostovanjima koja se nižu kao na traci, onda Džudo klub Tamiš iz Pančeva, iako postoji samo pet meseci, već spada u red najozbiljnijih i najboljih sportskih kolektiva u gradu na obali Tamiša.

Trening za pamćenje sa gostom iz Nemačke

Iako su na raspustu, mladim takmičarima DŽK-a Tamiš nije bilo teško da se okupe u klupskim prostorijama i da dočekaju nekada poznatog džudistu, a sada selektora nemačke kadetske reprezentacije i pomoćnika selektora seniorskog tima nacionalnog tima Nemačke, Slavka Tekića, koji već decenijama živi u Hamburgu.

Slavko je sa četrdesetak mladih boraca Tamiša, različitog uzrasta, održao kvalitetan trening koji će svima ostati u lepom sećanju.

Svi su bili veoma motivisani i lepo su radili. Drago mi je što sam bio u Pančevu, a došao sam na poziv Nenada Novakovića koji je stvorio izuzetne uslove za rad i trening dece. Retko ko u Srbiji ima ovakav tatami koji vibrira, što je po svetskim standardima. To je za decu posebno korisno, jer je zbog vibracionih elemenata ispod tatamija jako je mala verovatnoća da se povrede prilikom pada.Ovakve stvari su izuzetno korisne i dobrodošle, jer svako dete može nešto novo da nauči od novog sparing partnera i trenera. Svaka saradnja između klubova je korak napred i doprinosi daljem razvoju. Pančevo je oduvek imalo dobre džudiste. Pamtim Slavka Stanišića, Leposavu Marković, sad je tu Andrea Stojadinov i siguran sam da će se zahvaljujući dobrom radu ovde uskoro stvoriti novi šampioni. Verujem da će se ova saradnja nastaviti i da ću i ja biti u prilici da u svom klubu Ajberg u Hamburgu ugostim ekspediciju DŽK-a Tamiš – rekao je Slavko Tekić, stručnjak koji stvara šampione u Nemačkoj i čiji se učenici bore i za medalje na Olimpiskim igrama u Tokiju.

Očevim stopama…

slavko tekić
Slavko Tekić, foto: Džudo klub Tamiš

Slavko Tekić je karijeru započeo u Temerinu, neko vreme je boravio u Novom Sadu, a potom ga je put odveo van granic naše zemlje. Za nacionalnog trenera kadeta u Nemačkoj je izabran 2009, a iste godine je proglašen za trenera godine grada Hamburga u svim sportovima.

Uspeh mu je donela predanost džudu, a posebno je ponosan na svoja dva sina i ćerku, koji su krenuli njegovim stopama.

Sedmogodišnja Jelena Tekić nedavno je osvojila prvo mesto na turniru „Banjaluka open”, a gostovala je i u DžK-u Tamiš.

I ljuti protivnici i rođena braća

džudo klub tamiš
Foto: Džudo klub Tamiš

Džudo treniram već godinu i po dana, a mnogo mi znači to što mogu da upoznam ovako dobrog trenera i da vežbam sa njim. Pokazao nam je neke nove tehnike i sigurna sam da će i meni i mojim klupskim drugovima ovaj trening mnogo značiti – istakla je mlada džudistkinja Tamiša Natalija Novaković.

Na treningu je važno da svako ima poverenje u svog partnera, na tatamiju takmičari treba da budu ljuti protivnici, ali van njega treba da budu kao rođena braća, dodao je na rastanku sa talentovanim pančevačkim klincima Slavko Tekić.

Narednu posetu Džudo klubu Tamiš najavio je tokom zimskih meseci.

Čeka ih otac Mardarije

džudo klub tamiš
Foto: Džudo klub Tamiš

Nije mala stvar ugostiti takvog trenera kao što je Slavko, ali uprava DŽK-a Tamiš, koju sa mnogo uspeha predvodi Nenad Novaković već je svojim članovima pripremila novo i nesvakidašnje iznenađenje.

Prava je retkost u srpskom sportu, čak će možda i ovo biti i prvi put, da neki klub obavi pripreme u manastiru!!!

Da, u sredu, 4. avgusta, sedamnaestoro mladih boraca i tri trenera DŽK-a Tamiš kreće put manastira Svetog Jovana Bogoslova u blizini sela Poganovo. Tamo će biti smešteni nekoliko dana, a bazične, kondicione pripreme obaviće u prelepom ambijentu Stare Planine.

Ekspediciju DŽK-a Tamiš dočekaće i ugostiti iguman manstira otac Mardarije.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

One thought on “TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH: Džudisti KLUBA TAMIŠ kreću na pripreme – U MANASTIR!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *