PANČEVO: Održano takmičenje „Šta znaš o zdravlju?“ za osnovce i srednjoškolce, evo ko je bio najbolji

Foto: Crveni krst Pančevo

Tradicionalno gradsko takmičenje „Šta znaš o zdravlju?”, namenjeno osnovcima i srednjoškolcima iz Pančeva, održano je u četvrtak i petak, 21. i 22. marta, u organizaciji Crvenog krsta Pančevo i uz podršku Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

U četvrtak su se u prostorijama Crvenog krsta takmičili osnovci od 6. do 8. razreda, a u petak učenici 1. i 2. razreda srednjih škola. U kvizu su učestvovala 32 đaka iz sedam škola, a to su: OŠ „Miroslav Antić Mika“, OŠ „Stevica Jovanović“, OŠ „Đura Jakšić“, OŠ „Moše Pijade“ Ivanovo, OŠ „Dositej Obradović“ Omoljica, a od srednjih: Tehnička škola „23. maj“ i Medicinska škola „Stevica Jovanović“.

Pročitajte još  VESLANJE: Srebro za Marka Jančikina i zlato za Miloša Boškova na regati „Croatia Open”

Tokom proteklih nedelja prijavljene takmičarske ekipe su se pripremale sa svojim nastavnicima obrađujući unapred određene teme, odnosno oblasti koje se nalaze u priručniku Crvenog krsta „Razvoj i zdravlje adolescenata“.

Foto: Crveni krst Pančevo

Žiri su činili predstavnici Zavoda za javno zdravlje Pančevo: Jelena Krstić, diplomirani pedagog, dr Dragana Antonijević Ðorđević, doktorka medicine, Marina Krčadinac, strukovna medicinska sestra i dr Tamara Stajić, a ove godine žiriju se pridružio i Đura Ćurčin, student medicine i dugogodišnji volonter Crvenog krsta Pančevo.

Pročitajte još  IZVIĐAČI: „Crne rode” iz Pančeva „letele” sve do Jastrepca, a evo šta su tamo doživele

– Kroz diskusiju sa mladima, govorilo se o smernicama u vezi sa mentalnim zdravljem, formiranju zdravih navika, značaju spoljašnjih faktora i njihovom uticaju na zdravlje adolescenata kao i ostalim aktuelnim temama za doba adolescencije – rekla je Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Foto: Crveni krst Pančevo

U kategoriji osnovaca najbolja je bila Dajana Božić, učenica OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice, čija je mentorka nastavnica biologije Milica Nebrigić. U kategoriji srednjoškolaca pobedila je Milica Nemet, učenica Medicinske škole „Stevica Jovanović“, koju je pripremila profesorka Svetlana Živanov.

Pročitajte još  RVANJE: Mladi borci Dinama uspešni u Sarajevu i Beogradu

– Dajana Božić i Milica Nemet će učestvovati na pokrajinskom takmičenju „Šta znaš o zdravlju“, koje će biti održano 11. aprila u Crvenom krstu Vojvodine u Novom Sadu. Tom prilikom će mladi imati priliku da obiđu centar grada kao i da se uz pratnju vodiča upoznaju sa znamenitostima prestonice Vojvodine – rekla je Milica Todorović.

Crveni krst Pančevo je za sve učesnike ovog takmičenja pripremio simbolične poklone i priznanja.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: