„BOŽE PRAVDE” U DALEKOM MAROKU: Džudista iz Pančeva Petar Novaković osvojio Afriku

Eto, tako se postaje šampion! Napisali smo nedavno baš na ovu temu, nije važno koliko puta padneš, već koliko si jak da ustaneš i nastaviš da se boriš… Džudista Tamiša, mladi Petar Novaković, pokazao je da jeste jak: sa Afričkog kupa „Marakeš 2024” vraća se sa najsjajnijom medaljom oko vrata.

Nagovestio je ovaj mladić velikog srca nedavno u Portugalu, da je samo pitanje trenutka kada će da „eksplodira” i kada će se pred njim pokloniti svi rivali… Na sreću svih ljubitelja sporta u Pančevu i Srbiji, na sreću njegovog trenera, njegove porodice i prijatelja, dogodilo se to već sada.

Pročitajte još  DRAMA NA MISI: Ljudi uz pomoć policije satima tražili komšiju (73), čovek pronađen u poslednji čas žedan i iznemogao

Petak, 31. maj 2024, ostaće zlatnim slovima upisan u istoriji pančevačkog džudo sporta! Tog dana je mladi Petar Novaković osvojio najsjajnije odličje u kategoriji kadeta preko 90 kg na Svetskom kupu.

Zahvaljujući njemu i njegovom treneru Borisu Bevcu, koji ga je mudro vodio kroz borbe, u dalekom Maroku orila se srpska himna „Bože pravde”.

Petar je na putu do šampionskog trona u Africi pobedio dva takmičara iz Maroka, što potvrđuje činjenicu da je evropski džudo daleko iznad ostalih, ali osećaj ponosa, optimizam i naboji sreće kada grudi postanu pretesne za srce, svakako je isti. Gotovo neopisiv rečima…

Pročitajte još  PANČEVO: Počele radionice karikature za decu u Domu omladine

Trijumf u Maroku, osvajanje svetskog kadetskog kupa je zaista ogroman uspeh i podstrek za još predaniji rad, ali ne treba sumnjati u Petra Novakovića, jer njegovo vreme tek dolazi.

Mladi Pančevac je osvajanjem trofeja u Africi zaradio i nove bodove koji su ga „izbacili” na 21. mesto na svetskoj rang-listi, a ovaj trijumf donosi i druge privilegije.

Sada je gotovo izvesno da će Petar Novaković, kao član reprezentacije Srbije učestvovati na šampionatu Starog kontinenta krajem juna u Sofiji, kao i na Svetskom prvenstvu koje 28. avgusta startuje u dalekom Peruu, u Limi. Pančevo, raduj se! Dobilo si novog šampiona, a zove se – Petar Novaković!

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: