DRAMA U PANČEVU: Policija brzom akcijom sprečila samoubistvo maloletnika

Jedna porodica iz Pančeva jučerašnji dan će dugo pamtiti po drami koja im se dogodila i koja je, zahvaljujući brzoj akciji pančevačke policije, imala srećan kraj.

Jedan sedamnestogodišnjak je, najverovatnije zbog ljubavnih problema, oko 16 sati popodne saopštio roditeljima da će izvršiti samoubistvo i odjurio iz kuće. Prestravljeni roditelji su odmah požurili za njim, ali uspeo je da im se izgubi iz vida. Tražili su ga panično naredna dva i po sata po celom gradu, zvali ga na mobilni telefon, ali se nije javljao… Kako je roditeljima bilo u tim trenucima može da zamisli svako ko ima dete… Očajna majka je oko 18.40 odlučila da pozove policiju u pomoć.

Iako nije prošlo mnogo vremena od nestanka, ekipa Policijske uprave Pančevo shvatila je ovu situaciju vrlo ozbiljno i odmah je krenula u akciju. Potraga je trajala sve do 22 sata, kada je momak pronađen u Beogradu u blizini Kalemegdana, na sreću živ i bez povreda. Nakon pregleda u bolnici, otišao je kući sa svojim roditeljima.

Pročitajte još  PSCPD U BUGARSKOJ: Pančevci nastupaju na velikom festivalu u Pomorju

Na sreću, ovaj dan je osvanuo bez tragičnih vesti, a kako je reč o zdravoj i po svim karakteristikama pristojnoj porodici za primer, nema sumnje da će dalja pomoć stručnjaka pomoći i mladiću i njegovim roditeljima da prebrode probleme i nastave sa životom, u susret nekim lepšim događajima.

Uspešna akcija policije koja je njenom sinu gotovo sigurno spasla život motivisala je majku da nam se obrati i sama podeli sa nama ovu priču, naravno, uz molbu da zaštitimo identitet porodice.

– Nikada nismo mislili da bismo se mogli naći u toj situaciji, ali period adolescencije je očigledno nepredvidiv i naša deca se ponekad nose s problemima čiju veličinu ne možemo ni da naslutimo. Dani poput jučerašnjeg učine da za nekoliko sati ostarite nekoliko godina i ne bih nikom poželela da doživi tako nešto. Sigurni smo da ćemo ovaj problem uspešno prevazići uz stručnu pomoć, a sada osećam veliku potrebu da uputim najveću moguću zahvalnost Policijskoj upravi Pančevo. U najtežim trenucima naišli smo na profesionalnu reakciju zaposlenih, razumevanje i brigu. Odmah su preduzeli sve što je bilo u njihovoj moći da nam pronađu dete i to nam je ulilo sigurnost. Kada su nam javili da je pronađen nepovređen, to je bilo kao da se život ponovo vratio u nas nakon skoro šest sati agonije – ispričala nam je majka.

Pročitajte još  IZVUČENA LOTO PLUS SEDMICA: Pančevac dobitnik 830.000 evra!

Kontaktirali smo i Područnu policijsku upravu u Pančevu kako bismo čuli i drugu stranu priče i kapetan policije Željko Grujić potvrdio nam je slučaj.

– Područna policijska uprava Pančevo imala je juče u večernjim satima prijavu građanke da je njeno maloletno muško dete ranije tokom dana otišlo od kuće izjavivši da ima suicidalne namere. Postupajući po prijavi, pripadnici Područne policijske uprave su brzom i efikasnom akcijom locirali i pronašli lice na području Policijske uprave za grad Beograd u blizini Kalemegdana, gde su dalje, uz pratnju majke, kolima Službe hitne medicinske pomoći, lice sproveli u nadležnu medicinsku ustanovu na pregled lekara specijaliste – naveo je Grujić.

Pročitajte još  PANČEVO: Grad nagradio 55 vukovaca i učenika generacije srednjih škola (SPISAK NAGRAĐENIH)

Razgovor sa psihologom na temu depresije kod mladih i promenama u ponašanju koje su signal za uzbunu pročitajte OVDE.

Potražite pomoć

U slučaju da vi ili neko vama blizak ima suicidalne misli, pomoć možete dobiti gotovo trenutno i potpuno besplatno.

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević”.

Služba urgentne psihijatrije u Beogradu prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje u Beogradu od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra „Srce” od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: