MRAMORAK ZOVE DELIBLATO: U toku je prikupljanje sredstava da kažemo „HVALA” nastavnici Violeti, priključite se!

orkestri deliblato i mramorak violeta kokora
Orkestri iz Deliblata (u žutom) i Mramorka (u crvenom)

Već smo navikli na to da kada se kaže „humanitarna akcija” uvek iza tih reči stoji neki veliki problem i teška sudbina. Ili se skuplja novac za nečije lečenje ili za pomoć socijalno ugroženim sugrađanima ili za saniranje posledica kakve druge nesreće.

Iz Mramorka, međutim, stiže sasvim drugačija priča – ovih dana tamo je organizovana akcija prikupljanja novca, ali ne za pomoć već za nagrađivanje pojedinca koga su meštani izdvojili kao posebnog, vrednog, motivisanog da pomogne i da svoje talente i znanja podeli sa drugima.

Reč je o Violeti Pomar Kokora, rukovodiocu školskih orkestara osnovnih škola „Sava Maksimović” iz Mramorka i „Paja Marganović” iz Deliblata.

O ova dva ansambla smo i mi pisali OVDE, budući da su oni skrenuli pažnju čitave države na sebe. Oni su pod Violetinom dirigentskom palicom došli do prvih mesta na smotrama školskih orkestara Vojvodine i Srbije. Na ova prestižna takmičenja teško je i plasirati se, jer je potrebno najpre biti najbolji na opštinskim ili gradskim, a potom i zonskim smotrama. Zamislite onda koliki je uspeh osvojiti zlatnu plaketu na pokrajinskom ili republičkom nivou i biti proglašen za najbolji od svih orkestara! To ansamblima s kojima ova nastavnica radi redovno polazi za rukom već godinama.

 

Meštani Mramorka su toliko ponosni na uspeh svog orkestra i na njihovu dirigentkinju Violetu, da su odlučili da prikupe novac kako bi joj se zahvalili na svemu i kako bi joj dali do znanja da je ono što ona radi i te kako primećeno i vrednovano ne samo na takmičenjima, već i u očima običnih ljudi.

Fejsbuk grupa „Mramorak u srcu” i organizatori turnira u malom fudbalu „Vidovdanska liga”, koji se trenutno održava na Sportskom centru u Mramorku, svake večeri od 19.30 do 23.00, organizovali su prikupljanje novca.

Turnir se održava još večeras i sutra, a na licu mesta vas čekaju Darko Novičić i Aleksandar Radosavljević, kojima možete uručiti svoju donaciju.

U grupi „Mramorak u srcu” je spisak u koji se upisuje svaki donator, ali ako neko želi da ostane anoniman poštuje se i ta želja. Prikupljanje novca nastaviće se i nakon turnira, a o svim detaljima zainteresovani će biti obavešteni u grupi „Mramorak u srcu”.

Violeta Pomar Kokora
Violeta Pomar Kokora, foto: Facebook, privatna arhiva

Prema rečima Radisava Nišavića, koji je, sa grupom još nekoliko entuzijasta, idejni tvorac ove zaista lepe akcije, njihova želja je da se i komšije iz Deliblata organizuju i osmisle nešto slično.

– Pošto je profesorka Violeta jednako lepe rezultate postigla i sa orkestrom iz Deliblata, želeo sam da obavestim Deliblaćane o akciji koju smo pokrenuli i da ih podstaknem da i oni sami osmisle nešto slično i sakupe novac za nagrađivanje nastavnice, dece iz deliblatskog orkestra, kupovinu instrumenata ili slično… Mi ćemo uskoro otvoriti i račun na koji će moći da se uplate sredstva, pa će biti u prilici da doprinesu i Deliblaćani, ali i svi oni koji ne žive u Mramorku, a žele da podrže orkestar. Svakako bi bilo lepo da i u Deliblatu krene neka akcija. I Violeta i deca s kojom ona radi su to zaslužili – poslao je Radisav poruku u komšijsko selo.

Ova lepa inicijativa zaista zaslužuje svaku pohvalu i podršku. Da li će se i Deliblato, a možda i čitava opština Kovin uključiti u priču, ostaje da se vidi. Ako niste sa teritorije te opštine, a voleli biste da se ipak uključite i podržite ovu inicijativu, javite se ekipi iz grupe „Mramorak u srcu”. Mi ćemo svakako pratiti dalji razvoj situacije i izveštavati o novostima.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

2 komentara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *