PRIDRUŽITE SE I VI: U Kovinu 23. jula humanitarni bazar za Lanu Bulatović

Lana Bulatović
Lana Bulatović

Humanitarni bazar na kome će se prikupljati novac za lečenje Lane Bulatović održaće se u subotu, 23. jula, od 17 sati, na platou Centra za kulturu u Kovinu. Svi koji žele mogu da se priključe akciji, kao kupci ili prodavci.

Lana je rođena 1991. godine u Vršcu, a sada živi u Kovinu. Od svoje 9. godine ima zdravstvene probleme. Više vremena je provela u bolnici na iscrpljujućim terapijama nego sa porodicom kod kuće.

Lana boluje od dijabetesa, potpunog slepila, neuromijelitisa, neuropatije, terminalne bubrežne slabosti, ima nefrotski sindrom, gonglumeritis, nefropatiju, anemiju, hipotireozu, hiperparatireozu, gastritis, glaukom, retinopatiju, makulopatiju, ablaciju retine, hemoralgiju u levom oku, hipertenziju, poremećaj ciklusa, anksioznost.

Nakon više operacija očiju, stomaka i ruke, u borbi za život koju Lana hrabro vodi već 21 godinu, jedina nada je transplantacija bubrega i pankreasa.

Lani su sredstva potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, operativne zahvate, laboratorijske analize, transplantacije, troškove putovanja na dijalize, za očne i stomatološke intervencije, medikamente, za tehnička i medicinska pomagala, troškove putovanja na terapije, kupovine lekova, medikamenata, kao i za putne troškove i smeštaj u inostranstvu.

– Lana se već godinama muči da poboljša zdravlje i nikako ne uspeva. Potrebno je da se zaista pomogne. Ona jedna divna, kulturna, inteligentna devojka koja zaslužuje sve! Kao što smo za dečaka Vukana, tako ćemo i za našu divnu sugrađanku Lanu održati humanitarni bazar. Sav novac koji sakupimo od prodaje na bazaru ide za njeno lečenje, kako bismo joj olakšali situaciju koliko možemo. Verujemo da ćete nas podržati i posetiti 23. jula na platou Centra za kulturu od 17 sati – rekla je Vesna Smit iz udruženja „Kovin humano srce” koje je pokrenulo ovu akciju.

kovin humano srce prostorije

Svi koji žele da učestvuju na bazaru kao prodavci ili bi voleli da podrže ovu akciju na neki drugi način, mogu se javiti Ivani Pomar iz pomenutog udruženja na broj telefona 069/744-511.

Ako ste iz Mramorka, važna vest za vas glasi da će u subotu, 16. jula, humanitarna kutija za prikupljanje novca za Lanu biti postavljena u vašem selu na finalu turnira „Vidovdanska liga” koje se održava od 19.30 do 23 sata.

Možete pomoći i uplatom na njen žiro račun 200-122763846-24. Primalac je Lana Bulatović, Trg oslobođenja 1, Kovin.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: