VESLANJE: Srebro za Marka Jančikina i zlato za Miloša Boškova na regati „Croatia Open”

Pančevac Marko Jančikin, član Veslačkog kluba Tamiš iz Pančeva, osvojio je srebrnu medalju na 40. internacionalnoj regati „Croatia Open”, jednoj od najjačih regata u ovom delu Evrope, koja je održana proteklog vikenda u Zagrebu. Fenomenalan uspeh postigao je i takmičar Tamiša Miloš Boškov, koji je zajedno sa veslačem Grafičara, Matijom Rajkovićem, osvojio zlato u trci lakih seniorskih dublova.

Marko Jančikin je u subotu, 6. aprila, nastupao u disciplini skif za juniore, gde je konkurencija bila najveća budući da je bilo prijavljeno 60 skifova.

Pročitajte još  DEVOJAČKI BUNAR: Peti „Fox Trail” okupio više od 400 trkača

– Marko je zauzeo fantastično drugo mesto iza reprezentativca Turske i time je pokazao da ove godine možemo od njega da očekujemo velike poduhvate! Pored Marka, imali smo prvog dana trkanja još tri posade koje su branile boje našeg kluba. Petar Perić je u juniorskom skifu zauzeo 34. mesto, Emilija Jelesijević se u ženskom juniorskom skifu plasirala na 26. mesto, dok je Miloš Badrljica u lakom seniorskom skifu bio 17. na tabeli – kažu u Veslačkom klubu „Tamiš”.

U nedelju su Miloš Boškov i Matija Rajković briljirali u trci lakih seniorskih dublova, a do zlata su stigli sa vremenom 6:27.22.

Miloš i Matija su reprezentativci Srbije i u narednih par dana će biti poznato jesu li oni ovim poduhvatom zadovoljili kriterijume za učešće na Kvalifikacionoj regati za Olimpijske igre.

Drugog dana se Marko Jančikin ponovo trkao, ovog puta u konkurenciji seniora. Od ukupno 35 seniorskih skifova, Marko je zauzeo 11. mesto i oborio je lični rekord sa vremenom 7:18.1. U Tamišu napominju da ovom rezultatu na značaju daje i to što je Marko lični rekord postavio u četvrtoj trci u svega dva dana.

Pročitajte još  POZIV STRIP AUTORIMA: Prijavite se za radionicu o rodnim ulogama u savremenom stripu

Kada je reč o ostalim Pančevcima i Pančevkama koji su nastupili u nedelju, rezultati su sledeći: Peter Perić i Miloš Badrljica su zauzeli 5. mesto u finalu lakih seniorskih dublova, Nikolina Gerstner je bila 18. u ženskom kadetskom skifu, a Emilija Jelesijević i Nikolina Gerstner su se plasirale na 5. mesto u kvalifikacijama u ženskom juniorskom dublu.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: