PLIVANJE: Za pančevački Dinamo 17 medalja u Kikindi i još 34 u Sarajevu

Mladi plivači Dinama iz Pančeva bili su veoma aktivni tokom proteklog vikenda. Učestvovali su na dva takmičenja i sa oba su vratili okićeni medaljama.

Međunarodni miting pod nazivom „Prolećni kup Banata” održan je u Kikindi, gde se Dinamo predstavio sa 25 najmlađih plivačica i plivača, koji su uspeli da osvoje čak 17 medalja.

Jedan od najuspešnijih bio je Milutin Jocić koji je trijumfovao na 50 m kraul i 50 m leđno, dok je u trci na 100 m mešovito treći stigao na cilj i tako zaslužio bronzanu medalju. Tri odličja osvojio je i Martin Husarik. On je u nadmetanju na 50 m prsno zaradio srebro, na 50 m delfin zlato, a na 100 m mešovito bronzu. Miloš Pantić je pobedio u trkama na 50 m leđno i 50 m delfin, dok je na 100mešovito zaslužio bronzano odličje. Uroš Ranković je bio drugi na 50 m leđno, a u istoj trci Stefan Nikolić je treći stigao na cilj.

Pročitajte još  USPEŠNI PANČEVCI: Zlatna odličja za gazdinstvo Jarkovački i „Granexport” na Novosadskom sajmu poljoprivrede

Briljirala je Jelisaveta Lazić koja je uspela da osvoji tri zlatne medalje. Ova talentovana plivačica je bila najbrža u trkama na 50 m kraul, 50 m prsno i 100 m mešovito. Tamara Savić i Mila Matić osvojile su bronzane medalje i to u disciplinama 50 m prsno, odnosno 100 m mešovito.

Štafeta Dinama u konkurenciji dečaka na 4×50 m mešovito osvojila je srebrnu medalju, a tim su činili Milutin Jocić, Ilija Pušelja, Martin Husarik i Luka Torbica.

Miting u glavnom gradu Bosne i Hercegovine „Sarajevo s ljubavlju” jeste takmičenje na kome Dinamo tradicionalno nastupa u prethodnih nekoliko godina. Ovoga puta klub iz Pančeva je predstavljalo je 19 takmičara, a osvojene su 34 medalje.

Martin Ćirković je zaslužio pehar za najuspešnijeg takmičara u kategoriji plivača od 15 i 16 godina, a kako i ne bi kada je postigao fenomenalan uspeh. On je osvojio zlatnu medalju na 50 m prsno, u trci na 200 m istim stilom bio je prvi u svojoj kategoriji i drugi u apsolutnoj konkurenciji, a u nadmetanju na 100 m prsno osvojio je najsjajnija odličja u obe kategorije.

Pročitajte još  PANČEVO: U ponedeljak se otvara novi prostor Galerije savremene umetnosti, a istog dana i prva izložba

Stefan Miltenović je osvojio srebrna odličja u trkama na 50 i 100 m leđno, dok je u nadmetanju na 400 m kraul na cilj stigao kao trećeplasirani. Ognjen Mitić je zaradio bronzu na 200 m delfin, Aleksa Bokun je medalje istog sjaja zaslužio posle trka na 100 m kraul i 200 m prsno, dok je Vuk Samardžija bio treći na 100 m delfin.

Dagmar Husarik je u apsolutnoj konkurenciji osvojila srebro na 200 m delfin i bronzu na 100 m istim stilom. Nina Čiča je zaslužila srebrnu medalju na 200 m prsno, a Andrea Poljak i Sara Šimon bronze na 50 m leđno, odnosno 200 m leđno.

Pročitajte još  SKUPŠTINA ODBOJKAŠKOG SAVEZA VOJVODINE: Petar Bogunović i dalje predsednik

Lena Šdiku je bila najbrža u trkama na 200 m mešovito i 100 m kraul, dok je na 50 m kraul zaradila srebro. Sara Bokun je srebrne medalje osvojila posle nadmetanja na 50 i 100 m kraul, a na 50 m leđno je zaslužila bronzu. Danica Konstantinov je bila druga u trkama na 50, 100 i 200 metara leđno, a bronza joj je pripala na 200 m mešovito.

Andrea Ratković se nadmetala u trci na 800 m kraul i osvojila je zlatne medalje i svojoj, kategoriji devojčica od 13 i 14 godina, ali i u apsolutnoj konkurenciji. Danica Divljak je bila najbrža u trkama na 200 m prsno, 50 i 100 m delfin i 400 m mešovito, u kojoj je zaradila i bronzu u apsolutnoj kategoriji.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: