VELIKI USPEH NASTAVNICE IZ PANČEVA: „Genetika goluba” LETI U FINSKU na Evropski festival

Nastavnica biologije u Osnovnoj školi „Stevica Jovanović” u Pančevu, Vesna Hlavati Širka postigla je veliki uspeh na drugom po redu nacionalnom festivalu „Science on Stage Srbija“, koji je realizovan u Beogradu u subotu, 23. septembra, pod sloganom „STE(A)M obrazovanje za (n)ovo doba”.

Festival „Science on Stage Srbija” i Institut za moderno obrazovanje pozvali su prethodno sve vaspitače, učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola koji imaju originalne ideje za prenošenje znanja iz naučnih predmeta da se odazovu na konkurs kako bi bio izabran najbolji projekat koji će Srbiju predstavljati na 13. Evropskom festivalu „Science on Stage” 2024. godine u Finskoj.

Pročitajte još  IZDVOJENA ODELJENJA MUZIČKE ŠKOLE: Uspešni mali tamburaši iz Dolova, Starčeva i Jabuke

Prijavljeno je 55 projekata iz cele Srbije od kojih je potom 20 odabrano za takmičenje. Među odabranim radovima našao se i onaj čija je autorka nastavnica Vesna Hlavati Širka, i upravo taj rad je na kraju i pobedio.

Projekat nosi naziv „Genetika goluba”, a naša Pančevka će sa tim radom leteti u Finsku iduće godine.

– Nastavnica Hlavati Širka je predstavila nasleđivanje gena i ispoljavanje osobina na primeru goluba. Projekat „Genetika goluba” je napravljen da bi učenici sa takozvanom „hand-on” aktivnošću shvatili kako različite kombinacije gena dovode do ispoljavanja različitih osobina. Nasleđivanje je predstavljeno pomoću modela goluba sa magnetima – dočarala je Verica Stošić, predsednica Aktiva biologa Pančeva.

Pročitajte još  U NEDELJU U PANČEVU: Prva velika berza polovnih ploča i CD-ova

Na festivalu „Science on Stage” u Finskoj biće predstavljeno još nekoliko projekata iz prakse nastavnika, a među njima će biti i tri projekta nastavnika iz Srbije: „Fizika kao bajka”, „Baci svetlost na fiziku” i „Magična jabuka”.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: