IZVIĐAČI: Pančevke iz „Crnih roda” na lepom druženju u Beogradu

Planinke iz Odreda izviđača „Crne rode” iz Pančeva, Anđela Goja, Dunja Stojanović, Andrea Nađ i Nataša Pap Marković, učestvovale su u nedelju, 24. septembra, u akciji „Izviđač u Beogradu” koju je organizovao Savez izviđača Beograda.

– Na akciji smo učestvovale u disciplinama kao što su test opšte kulture, šifrovana pisma i izviđački crteži. Usput smo sa vodičem i ostalim izviđačima posetile i Bajrakli džamiju i Hram Svetog Save, a kasnije smo imali zadatak da nacrtamo ove dva znamenita verska objekta. Uživale smo u druženju sa drugim izviđačima, šetnji po Beogradu i obilasku džamije i hrama o kojima smo svi naučili nešto novo – kažu devojke iz ekipe „Crnih roda”.

Pročitajte još  IZVIĐAČI: „Crne rode” na prijemu kod ruskog ambasadora

Prema rečima Lejle Purkar, starešine „Crnih roda”, već za nekoliko dana su u planu nove akcije:

– Sledeće nedelje se družimo sa najmlađim izviđačima u Zoološkom vrtu na smotri poletaraca Beograda. Mi na ovom događaju učestvujemo već osmi put. Takođe, u planu je i pet radionica, ali o tome uskoro… – poručila je Lejla Purkar.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: