U SREDU U FOAJEU: Promocija romana „Ti nisi ti” Katarine Nikolić

Povučena gimnazijalka Ket provodi dane putujući do škole, čitajući klasike, maštajući o studijama dramaturgije i vodeći računa o bolesnoj majci. Iako je rastrzana agonijama mladosti, čini joj se da je život koji vodi gotovo nepodnošljivo dosadan.

Sve će se promeniti kada upozna Andreja, tridesetogodišnjeg bubnjara i vlasnika kafića. Ket tada biva povučena snažnom silom preobražaja, a pred njom se otvara do tada naslućivano pitanje doživljaja sopstvenog identiteta. I Ket, ali i njena porodica i prijatelji, počeće da primećuju gotovo neizbežne promene u svojim životima…

Ovo je ukratko radnja najnovijeg romana Pančevke Katarine Nikolić „Ti nisi ti” koji će biti predstavljen u sredu, 15. novembra, u 19 sati u okviru „Književnog kafea” u foajeu Kulturnog centra Pančeva.

Katarina Nikolić rođena je u Pančevu 1988. godine. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njene priče objavljene su u zbirkama priča Leksikon božjih ljudi (2010) i Sopstvena soba za kratku priču (2012). Autorka je romana Kazablanka (2009), Igra jednog časa (2013), Dete prirode (2014), knjige za decu Čudesna šuma (2015) i noar-trilera Lovište (2021).

Pročitajte još  U GLOGONJU OD 10. DO 14. JULA: Bogat program povodom obeležavanja seoske slave Petrovdan

Koautorka je monodrame Petar (2015) i autorka drame za decu Čudesna šuma (2020), po istoimenoj knjizi. Koscenaristkinja je filma The Pond (2021), i filma Troje, koji je premijerno prikazan na 51. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST 2023. godine. Dobitnica je nagrade Hartefakta za najbolji dramski savremeni društveno- angažovani komad za dramu Prozor 2021. godine.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: