PLIVANJE: Medalje za pančevačke klubove na mitingu „Kup Pančeva”

Međunarodni plivački miting „Kup Pančeva”, održan je u subotu, 11. novembra, po 27. put, a na ovom velikom takmičenju nadmetalo se čak 277 učesnika iz 22 kluba iz Srbije i Republike Srpske. Pančevo su predstavljali plivači iz Dinama, Sparte i Olimpa i svi se mogu pohvaliti izuzetnim uspesima.

Prednjači Dinamo čija su 74 takmičara osvojila čak 105 medalja! Pored toga, ovaj klub se još jednom pokazao kao odličan domaćin i sjajan organizator.

Kao i svake godine, takmičenje je otvoreno sa štafetom 8 x 50 prsno. Prvo mesto osvojila je ekipa Dinama u sastavu: Marta Konstantinov, Danica Konstantinov, Stefan Miltenović, Nina Čiča, Andrea Nađ, Ognjen Mitić, Aleksa Bokun i Martin Ćirković.

Usledila je memorijalna trka „Zoltan Apro” na 100 m slobodnim stilom. Prvo mesto i specijalnu nagradu ove godine osvojio je član PK-a „22. april” iz Banja Luke Uroš Obradović. Pehar mu je uručila Ilona Apro, Zoltanova sestra.

I ovde su plivači Dinama imali zapažene uspehe. Nina Čiča i Dagmar Husarik trijumfovale su u tri discipline, a sjajni su bili i Marta Konstantinov, Andrea Nađ, Katarina Periz, Andrea Poljak, Sara Šimon, Stefan Miltenović, Martin Ćirković, Sara Bokun, Danica Divljak, Olga Gavrilović, Danica Konstantinov, Miona Marin, Magdalena Pantić, Andrea Ratković, Lena Šdiku, Aleksa Bokun, Ognjen Mitić, Vuk Samardžija, Lazar Stančul, Vasilije Živanović, Jelisaveta Lazić, Mila Matić, Sanja Matić, Ivona Pavlović, Miona Tintor, Milica Tintor, Darija Veličkovski, Jovan Gavrilović, Luka Geratović, Martin Husarik, Milutin Jocić, Damjan Milosavljev, Vidak Nestorovski, Miloš Pantić, Filip Popov, Lina Elkhedr, Đurđa Kelemen, Marija Veličković, Relja Milanović, Vojin Gavrilović, Maksim Maljković, Uroš Ranković i Vojislav Stančul.

Štafeta Dinama koja se nadmetala u trci na 4 x 100 m mešovito, u sastavu Andrea Poljak, Martin Ćirković, Dagmar Husarik i Stefan Miltenović, osvojila je prvo mesto.

Kao najuspešniji, sa najvećim zbirom bodova na kraju takmičenja, nagrađeni su peharima i posebnim nagradama sledeći plivači Dinama: u konkurenciji devojčica do sedam godina Lina Elkhedr, u grupi osmogodišnjakinja Jelisaveta Lazić, u nadmetanju dečaka do devet godina Miloš Pantić, a kod desetogodišnjaka Martin Husarik.

U grupi devojčica do 13 godina najuspešnija je bila Danica Konstantinov, a kod četrnaestogodišnjaka Ognjen Mitić i Nina Čiča. Dagmar Husarik je bila najbolja u konkurenciji takmičarki od 16 godina i starijih.

Zapažen uspeh na ovom velikom takmičenju imali su i članovi PK-a Sparta iz Pančeva, koje je predvodio trener Nenad Jović.

Dunja Stoev se okitila zlatom i srebrom, Željana Zlatković je dva puta kao druga stigla na cilj, Mihajlo Lazić je osvojio zlato, srebro i bronzu, a boje kluba branili su i Kristian Veličković, Vuk Ranđelović i Strahinja Zlatković.

Plivački klub Olimp iz Pančeva je predstavljalo 10 mladih plivača koji su osvojili ukupno 16 medalja.

Milija Stanojević je zaradio dva trofeja, Dunja Topal se četiri puta penjala na pobedničko postolje, baš kao i Una Resanović koja je osvojila dva zlata, srebro i bronzu. Iskra Andrić je zaslužila jedno srebro, a Aleksa Alomerović jednu bronzu.

Irina Alomerović, koja se takmičila u kadetskoj konkurenciji, osvojila je tri zlatne medalje i jedno srebro, a zbog tog izuzetnog rezultata proglašena je za najbolju takmičarku u svojoj kategoriji. PK Olimp su predstavljali i Nika Šalković, Mateja Kalejski, Lazar Teofilović i Oliver Šalković koji je sa samo šest godina bio najmlađi učesnik takmičenja.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: