LAKŠE SE DIŠE: Tehnička škola opremila laboratoriju, Grad izdvojio novac

Tehnička škola „23. maj” dobila je ove godine pola miliona dinara od Grada Pančeva kako bi opremila pripremnu laboratoriju. Novac za opremanje kabineta srednjim školama u Pančevu dodeljuje se kao jedna od devet mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje.

Novoopremljenu laboratoriju u Tehničkoj školi danas su obišli članovi Gradskog veća Tatjana Božić i Milenko Čučković.

– Škola ima 842 učenika koji su raspoređeni na deset obRazovnih profila u četiri područja rada. Svake godine Grad izdvaja sredstva za opremanje kabineta, a ove godine je novac opredeljen da bi se opremio jedan kabinet Tehničke škole. Nama je najvažnija bezbednost dece, ali i kvalitetna nastava i kvalitetan način rada, pa su to bili razlozi što je ova škola sada prepoznata kao prioritet – objasnila je Tatjana Božić.

Njen kolega iz Gradskog veća Milenko Čučković podsetio je da Grada u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje nastoji da podigne konkurentnost škola.

– Kao što vam je poznato, u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje Grad je izdvojio 13,5 miliona dinara u ovoj godini i ukupno sprovodimo devet mera. Jedna od njih je poboljšanje konkurentnosti škola putem opremanja kabineta. Danas smo u Tehničkoj školi obišli laboratoriju koja je opremljena ventilacionim uređajima, budući da se u ovom prostoru rukuje opasnim materijama te je bilo neophodno da uredimo laboratoriju tako da bezbednost bude na najvišem nivou – objasnio je većnik.

O tome koliko ova nova oprema znači kolektivu i učenicima nešto više je rekla Jasna Milićev, direktorka škole:

– Presrećni smo i prezadovoljni, naročito profesori, a verujem i deca, zato što je zagađenje u školi bilo poprilično zbog isparenja materija, od kojih su neke i opasne. Bilo je tu i praškastih materija koje se ne bi smele udisati. Ormari koje smo nabavili deci mnogo znače zato što otrovnu materiju sprovode u otvoren prostor, tamo gde neće zagađivati okolinu. Učenici su sada bezbedni, a bezbedna je i sama škola. Sada se lakše diše – rekla je direktorka.

Ona je istakla i da je ove godine kupljeno pet ormana i da ih je potrebno još toliko da bi se laborantska soba opremila do kraja, ali da će zadovoljenje te potrebe morati da sačeka.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *