KOVIN: U petak druženje sa grupom „Kerber” i promocija knjige Miloša Petkovića

Ukoliko ste fan grupe „Kerber” onda planirajte da u petak, 25. novembra, u 19 sati budete u Biblioteci „Vuk Karadžić” u Kovinu, budući da će se tamo održati promocija knjige o ovoj grupi „Hronike troglavog psa”, ali i druženje sa muzičarima iz benda, a to su Goran Šepa Gale i Branislav Bane Božinović.

Romansiranu biografiju o ovom čuvenom sastavu objavio je niški pisac Miloš Petković. Knjiga „Hronike troglavog psa” je nastala kao proizvod prijateljstva autora sa članovima benda.

– Ovo je priča o doslednosti, ljudima koji sanjaju na javi i onima koji ne odustaju od svog sna, uprkos teškim vremenima. Pre nešto više od četrdeset godina, u Nišu su se srela dva mlada „čupavca“. Jednog je gonila potreba da što bolje ukroti gitaru, drugi se predano posvetio ispitivanjima dubine i visine svog zlatnog glasa. Bili su to Tomislav Nikolić Tomica i Goran Šepa Gale, koji, uz Branislava Božinovića Baneta, čine okosnicu čuvenog niškog benda „Kerber”. Delo „Hronike troglavog psa” je kruna dva jubileja: 20. po redu knjiga Miloša Petkovića izašla je u vreme kada „Kerber” obeležava 40 godina postojanja – navodi se na sajtu kovinske biblioteke.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *