STRELJAŠTVO: Šest priznanja za Pančevce na Međunarodnom turniru u Smederevu

Miks ekipa puškom, koju čine Iva i Aleksa Rakonjac, osvojila je prvo mesto, Iva je druga, a Aleksa treći puškom, ekipa juniora pištoljem je treća, Velimir Ninković je drugi, a Marko Ninković treći pištoljem – to je u najkraćim mogućim crtama bilans uspeha mladih sportista iz Streljačke druživne „Pančevo 1813” na tradicionalnom Međunarodnom turniru za mlade „Walter Youth Cup” koji je održan proteklog vikenda u Smederevu.

Među približno 300 takmičara iz 12 zemalja, na takmičenju je učestvovalo i devet Pančevaca, koji su imali 17 nastupa i 5 učešća u finalnim takmičenjima.

– Prvog dana su se takmičili mešoviti parovi juniora, sa po jednim ženskim i muškim članom vazdušnom puškom i pištoljem. Naš miks tim puškom, koji su činili sestra i brat, Aleksa i Iva Rakonjac, najpre je u kvalifikacijama bio ubedljivo prvi, a u finalu je trijumfovao sa rezultatom 17:7 u borbi sa kombinovanom miks ekipom Turske i Bosne i Hercegovine. Tako su oni osvojili zlatne medalje sa visokim rezultatima a i odbranili prošlogodišnje zlato. Miks tim pištoljem, koji su činili Nađa Martinović članica SK „Partizan” iz Beograda i naš takmičar Marko Ninković, bio je četvrti u kvalifikacijama. I u borbi za bronzu, ovaj par je ostao na četvrtom mestu – kaže Siniša Veljković, trener Streljačke družine „Pančevo 1813”.

Pročitajte još  FUDBAL: Sulejman Mare i Augusto Maks pojačali Železničar

Drugog dana takmičenja, pančevački strelci su osvojili još četiri medalje. Iva Rakonjac je sa rezultatom od 625,5 krugova osvojila srebro u kategoriji juniorki do 18 godina puškom, a Aleksa Rakonjac je sa rezultatom od 623,2 kruga osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 21 godine puškom.

Srebro je pripalo i Velimiru Ninkoviću, zahvaljujući rezultatu od 563 kruga u kategoriji juniora do 21 godine pištoljem. Marko Ninković je osvojio bronzanu medalju sa rezultatom od 558 krugova u kategoriji do 18 godina pištoljem.

Pročitajte još  U KAČAREVU OD 15. DO 18. FEBRUARA: Stiže 37. svetska SLANINIJADA, a ovo je DETALJAN PROGRAM

Stefan Kešišjan je sa rezultatom od 527 krugova pištoljem znatno doprineo ekipi Streljačke družine „Pančevo 1813” pištoljem (Velimir, Marko i Stefan) da ponovo osvoji treće mesto u veoma jakoj konkurenciji.

Nastupili su i mladi takmičari do 16 godina puškom: Nemanja Đorđević (577,9), Ognjen Bunčić (588,3) i Ana Negovanović sa (537,3), kao i pištoljem Ognjen Bunčić (520) i Andrej Jeftenić (511), što će im, prema rečima Siniše Veljkovića, koristiti u daljem razvoju i takmičenjima.

Trećeg dana su se svi takmičari borili u jedinstvenoj juniorskoj kategoriji do 21 godine starosti.

Tri takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813” se plasiralo u finale, ali im je nedostajalo malo spotske sreće za osvajanje medalja.

Aleksa Rakonjac se plasirao u finale juniora puškom na trećoj poziciji sa rezultatom od 625,9 krugova. U finalnom meču je osvojio četvrto mesto, ali je bio i najuspešniji junior iz Srbije. Iva Rakonjac se plasirala u finale juniorki puškom na šetoj poziciji sa 625,9 krugova, a u finalnom meču je osvojila peto mesto i bila druga od takmičarki iz Srbije. Marko Ninković se plasirao u finale juniora pištoljem na četvrtoj poziciji, sa rezultatom od 563 kruga, a u finalnom meču osvojio peto mesto i bio drugi od juniora iz Srbije. Velimir Ninković je nastupio sa 542 kruga pištoljem, što je bilo nedovoljno za ulazak u finale – naveo je njihov trener.

Pročitajte još  NOVO U KULTURNOM CENTRU: Ciklus dokumentarnih filmova o ženama „Glasne” od 23. do 26. februara

Već narednog vikenda juniori Streljačke družine „Pančevo 1813” nastupiće na međunarodnom turniru u Zagrebu, a najmlađi takmičari na petom kolu Lige pionira Vojvodine u Kikindi.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: