U PETAK U PANČEVU: Otvaranje izložbe „Umetnost, arhitektura, dizajn”

Izložba „Umetnost, arhitektura, dizajn” (UAD), koja se u Pančevu realizuje 18. put, biće otvorena u petak, 1. decembra u 19 sati u Galeriji savremene umetnosti.

Ovogodišnja postavka nosi naziv „Eko-poetike: prostor za druga bića i nas”, a svoje radove predstaviće: Miljena Vučković, Кatarina Jovanović Allfa, Jelena Micić, Nemanja Milenković, Vladimir Perić Talent, Predrag Terzić, Senka Trivunac i Nenad Gajić.

Kustos i selektor izložbe je dr Sonja Jankov.

Pročitajte još  U SUBOTU, 24. FEBRUARA: Koncert Tamburaškog orkestra Pančeva povodom jubileja

– Izložba ovog puta okuplja umetnike i arhitekte oko kompleksnih pitanja kao što su: kako delimo prostor sa drugim bićima; koliko smo svesni drugih bića u svojoj neposrednoj okolini; kako različita bića utiču na kvalitet našeg života; koliko nas odnos prema drugim bićima oblikuje i koliko su ona deo nas samih? Ovim pitanjima se ne može pristupiti iz ugla samo jedne discipline jer ona zahtevaju interdsiciplinaran, pa čak i transdisciplinaran pristup, ali umetnost ima vrlo značajnu ulogu u ukazivanju na ključne probleme koji se tiču upravo našeg odnosa prema drugim živim bićima – zapisala je, između ostalog Sonja Jankov u saopštenju kojim se najavljuje otvaranje izložbe.

Pročitajte još  IVANOVO: Obeležen Međunarodni dan maternjeg jezika

Inače, postavku sa 16. UAD-a Društvo istoričara umetnosti Srbije prepoznalo je kao najuspešniju autorsku izložbu u 2021. godini, što je izuzetno prestižno priznanje i dovoljno govori kako o ozbiljnosti selektovanja radova, tako i o kvalitetu čitavog projekta „Umetnost, arhitektura, dizajn”.

Nova izložba će moći da se pogleda do 20. decembra. Galerija je otvorena radnim danima od 9 do 13 i od 17 do 20 sati.

Pročitajte još  FUDBAL: Sulejman Mare i Augusto Maks pojačali Železničar

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: