STIGLA OPREMA: Državni sekretar Marko Kešelj obišao klubove u Jabuci i Starčevu

Državni sekretar Marko Кešelj, nekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije, posetio je danas rukometni klub Jabuka iz istoimenog sela i košarkaški klub Borac iz Starčeva i donirao ovim klubovima opremu.

Sa sekretarom su u obilasku bili i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i predsednik i sekretar Sportskog saveza Pančeva Slobodan Bitević i Dejan Perić.

Kešelj je sa decom iz Starčeva odmerio snage na terenu, a potom im je dao zadatak kako bi se pronašao najtalentovaniji košarkaš. Stali su u vrstu i ubacivali loptu u koš. U vrstu bi se vraćali samo oni čija lopta prođe kroz obruč… I tako dok na kraju ne ostane samo jedan. Pogledajte ko je to bio.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Pročitajte još  DANI OTVORENIH VRATA U PU PANČEVO: Deca iz „Kekeca” uživala u druženju s policajcima i torti

– Drago mi je što sam i u Jabuci i u Starčevu video veliki broj dece koja se sa posebnom motivacijom i radošću bave sportom. Trenutno u okviru akcije Ministarstva sporta nastojimo da obiđemo što veći broj opština i gradova kako bismo najmlađim sportistima donirali opremu i kako bismo im poručili da mogu da računaju na nas, ali i kako bismo ih na taj način motivisali da nastave da se bave sportom. Cilj nam je da iz te baze mladih sportista jednog dana stasaju novi reprezentativci i šampioni – poručio je Kešelj na kraju obilaska.

Pročitajte još  IZVIĐAČI: „Crne rode” ovog leta lete po ravnici, pa do mora, planina i gora...

On je naglasio da je poenta ove akcije Ministarstva sporta da se prenese poruka da zapravo podela na velike i male klubove ne postoji i da su svi klubovi podjednako bitni.

– Svako dete koje se opredeli da se bavi sportom nam je izuzetno važno bez obzira na to odakle dolazi i u kom klubu trenira. Želimo da ova deca na svom putu razvoja znaju da mogu da računaju na podršku države i Ministarstva sporta, baš kao što je to slučaj i sa njihovim trenerima, predsednicima klubova i predsednicima saveza. Svi oni u nama imaju partnere i pruženu ruku i želja nam je, da im u skladu sa mogućnostima što više pomognemo i omogućimo im što bolje uslove za rad – rekao je Kešelj.

Pročitajte još  PANČEVO: Požar u kući u Vojlovici izazvao punjač za telefon

U Košarkaškom klubu Borac iz Starčeva trenutno trenira oko 60 mladih sportista, a sličan broj dece okupljen je i oko Rukometnog kluba Jabuka koji je takođe danas dobio opremu na poklon.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: