VEČERAS U IDVORU: Premijera predstave „Pupinove zlatne lestve”

Premijera predstave „Pupinove zlatne lestve” po scenariju Ružice Vasić, u režiji i izvođenju glumca Fuada Tabučića, biće održana večeras, 15. novembra, od 19 sati, u sali Doma kulture „Mihajlo Pupin” u Idvoru.

Reč je o prvoj monodrami o slavnom srpskom naučniku koju je pre dve godine finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Prema rečima direktora Doma kulture u Idvoru, Svetislava Zakića, čim je započet rad na predstavi, postalo je jasno da jedan komad neće biti dovoljan da se ispriča cela priča o Pupinu.

– Tako smo došli na ideju da napravimo trilogiju, pri čemu svaka od tri predstave može da se izvodi i pojedinačno. Prvi deo je pre dve godine privukao veliku pažnju. Osim publike u Idvoru i drugim naseljenim mestima u Opštini Kovačica, videli su je i ljubitelji pozorišta i poštovaoci lika i dela Mihajla Pupina u Beogradu, Novom Sadu, Ljubljani, Vukovaru i još nekim gradovima u Srbiji. Ove godine je isti Sekretarijat ponovo opredelio sredstva da se uradi nastavak odnosno, drugi deo predstave – rekao je Zakić.

Fuad Tabučić ujedno potpisuje i režiju ove predstave urađene po uzoru na čuvenu Pupinovu autobiografiju „Od pašnjaka do naučenjaka”. Odmah nakon premijernog izvođenja predstava će gostovati i u drugim mestima.

Raspored je sledeći:

  • 16. novembar, 16 sati, Dom kulture „Jožef Atila” Debeljača;
  • 16. novembar, 19 sati, svečana sala MZ Crepaja;
  • 17. novembar, 14 sati, Galerija Vladimira Fijata Samoš;
  • 17. novembar, 19 sati, bioskopska sala Melenci;
  • 21. novembar, 12:30 sati OŠ „Maršal Tito” Padina;
  • 27. novembar, 9.05 sati Dom kulture „3. oкtobar” Kovačica (u saradnji sa Gimnazijom „Mihajlo Pupin” Kovačica).

Ulaz je besplatan za sve navedene termine.

Za sada je poznato i da će se predstava u Samošu igrati i 30. novembra, na dan rođenja Vladimira Fijata, a u planu su i izvođenja u drugim mestima u Srbiji i regionu.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: