ŠAHOVSKI GENIJE IZ PANČEVA DOMINIRA: Svetska bronza za Iliju Serafimovića

Mladi Pančevac Ilija Serafimović, internacionalni majstor u rešavanju šahovskih problema, bio je član našeg državnog tima koji je predstavljao Srbiju na 46. Svetskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema, održanom od 2. do 9. septembra u gradu Batumi u Gruziji.

Ilija je bio u timu sa velemajstorima Marjanom Kovačevićem i Vladimirom Podinićem, a oni su se takmičili sa preko 150 takmičara iz 30 zemalja.

Reprezentacija Srbije je pre početka, prema prosečnom rejtingu, bila rangirana kao sedma i baš na tom mestu je i završila takmičenje.

I baš kada je izgledalo da će naši rešavači prekinuti dugogodišnju tradiciju osvajanja trofeja na svetskim prvenstvima, devetnaestogodišnji Ilija Serafimović doneo je potpuni preokret.

Poslednjeg dana nadmetanja, zablistao je u za gledaoce najatraktivnijoj disciplini, brzom rešavanju šahovskih problema, popularnom solving show-u.

Turnir je igran po švajcarskom sistemu u 9 kola, a Ilija je završio kao treći, osvojivši bronzanu medalju u konkurenciji 28 takmičara iz 10 zemalja. Ovim rezultatom Pančevac je nastavio niz uspeha na prvenstvima sveta koji je započeo još 2016. godine i ponovo našoj državi i gradu doneo odličje.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *