RVANJE: Pančevka Milica Sekulović treća u Evropi

Pančevka Milica Sekulović, članica rvačkog kluba Crvena zvezda i učenica Gimnazije „Uroš Predić”, osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u rvanju koje se održava u Novom Sadu od 24. juna do 7. jula.

Na ovom prvenstvu takmiče se ekipe iz 39 zemalja, a snage sa njima odmerilo je još Pančevki: Miličina sestra Milena Sekulović i Natalija Obradinov u konkurenciji kadetkinja, kao i Lena Ećimović, Anđela Cvetković i Jovana Radivojević koje su s Milicom bile u konkurenciji juniorki.

Pročitajte još  PANČEVO: Počele radionice karikature za decu u Domu omladine

Iako je bila najmlađa u svojoj kategoriji, Milica Sekulović je veoma uspešnim nastupima uspela da stigne do medalje.

Ona je najpre u kvalifikacijama savladala predstavnicu Nemačke Svea Maria Sofiju Ričman tehničkom superiornošću i rezultatom 12-2. U četvrtfinalu protivnica joj je bila Aleksandra Vojkulesku iz Rumunije koju je Milica pobedila rezultatom 13-9. U polufinalu sa trostrukom evropskom šampionkom iz Turske Tubom Demir, posle iscrpljujuće borbe Milica je poražena, da bi se u borbi za medalju sastala sa Ukrajinkom Marijom Nemiš u najatraktivnijem meču na ovom prvenstvu Evrope i pobedila rezultatom 20-8.

Pročitajte još  PANČEVO: Požar u kući u Vojlovici izazvao punjač za telefon

Pogledajte kako je izgledao trenutak Miličine pobede:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Rvački savez Srbije 🇷🇸 (@wrestling_serbia)

 

– Mnogo sam srećna što sam osvojila evropsku medalju, a ovo takmičenje upamtiću i po velikoj podršci publike i reprezentativnih kolega koju sam imala tokom celog prvenstva. Posebnu zahvalnost dugujem trenerima Daliboru Peroviću, Ghadiru Zahabiju i Fabijanu Akošu, kao i selektoru reprezentacije Miloradu Dokmancu – rekla je Milica posle takmičenja.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: