POTVRĐENO: Pančevka Anja Crevar će se takmičiti na Olimpijskim igrama u Parizu

Foto: Bojan Babin

Pančevka Anja Crevar, takmičarka Plivačkog kluba Dinamo, danas je dobila i zvaničnu potvrdu da će se takmičiti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama koje se održavaju u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

– Posle preraspodele neiskorišćenih kvota, a u skladu sa utvrđenim procedurama, Anja će učestvovati u ženskoj pojedinačnoj disciplini na 400 metara mešovitim stilom, na osnovu njenog OCT od 04:38,93, postignutog na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi 2024 – saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Olimpijski komitet Srbije (@oksrbije)

 

Pročitajte još  U GLOGONJU OD 10. DO 14. JULA: Bogat program povodom obeležavanja seoske slave Petrovdan

U Plivačkom klubu Dinamo podsećaju da će to za Anju biti već treće Olimpijske igre.

– Pre Pariza, Anja je nastupala i na Igrama u Rio de Žaneiru sa samo 16 godina, kao najmlađi član naše reprezentacije koji je ikada išao na OI. Anja je time ispisala istoriju srpskog sporta, ali i nastavila dalje da je piše 2021. godine kada je učestvovala na svojim sledećim Olimpijskim igrama u Tokiju. Tada je do cilja doplivala kao 10. u trci 400 m mešovito. Sada joj sledi Pariz, gde će nastupati u dve discipline: 400 m mešovito i 200 m delfin – navode u Dinamu.

Pročitajte još  U „APOLU”, 21. JULA: Letnja berza ploča i diskova

U Anjinom klubu ističu da je ova sjajna Pančevka ovim najnovijim dostignućem još jednom potvrdila da je u vrhu svetskog plivanja još od 2015. godine, kada je osvojila svoju prvu bronzanu medalju za Srbiju na Evropskim igrama u Bakuu, u disciplini 400m mešovito.

Svih Anjinih dosadašnjih uspeha možete se podsetiti na Fejsbuk stranici PK Dinama:

 

Anjina najbolja godina do sada definitivno je 2024. budući da je ona ove godine ostvarila svoj najveći uspeh u karijeri kada je finale Svetskog prvenstva u Dohi završila na 4. mestu (400 m mešovito). Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu, dva puta se domogla finala završivši svoje trke na 4. (400 m mešovito) i 6. (200 m delfin) mestu.

Pročitajte još  DRAMA NA MISI: Ljudi uz pomoć policije satima tražili komšiju (73), čovek pronađen u poslednji čas žedan i iznemogao

Hoće li iz Pariza stići kruna njenog ovogodišnjeg uspeha saznaćemo za manje od mesec dana. Pančevo je svakako svim srcem uz Anju!

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: