IZVIĐAČI: „Crne rode” ovog leta lete po ravnici, pa do mora, planina i gora…

Kada smo napisali ovakav naslov nismo se šalili, istina je sve od reči do reči! Odred izviđača „Crne rode” iz Pančeva uvek je aktivan i zabavljen zanimljivim aktivnostima, a ni leto nije period kad „rode” miruju, naprotiv.

Tako je jedna starija ekipa odreda krajem juna bila u Temerinu, druga grupa je potom boravila na likovnoj koloniji u Kovačici, na vidiku je tabor na moru, a nakon toga i još jedan na Divčibarama. Lepo smo rekli – od ravnice, do planina i mora, a tu je i gora – Crna Gora.

I ko zna šta će još u međuvremenu pančevački izviđači da smisle. Jedno je sigurno – dosadno neće biti – ni njima samima, ni svima nama s njima i njihovim doživljajima.

Pročitajte još  PANČEVO: Zašto su koševi koje je „Brose” donirao školi „Mika Antić” nakratko nestali sa terena

Evo za sada priče o aktuelnostima koje smo već nabrojali. Krenimo redom.

U Temerinu su „rode” bile radi učešća na 10. Memorijalu „Božo Kosanović”. Učesnici su na ovom takmičenju prešli stazu dugačku 12 kilometara. Usput su rešavali zadatke povezane sa različitim izviđačkim disciplinama, zadate na kontrolnim tačkama, poput Morzeove azbuke, prve pomoći, izviđačkih crteža, poruka kurira itd.

– Na memorijalu su još učestvovali izviđači iz Bosne, Hrvatske, Bele Crkve, Beograda, Subotice, Šapca, Perleza, Kragujevca, Novog Pazara, Platičeva, Novog Sada, Šida, Rume, Kovačice… Uprkos visokim temperaturama, naša ekipa je uspešno prešla celu stazu i stekla nova iskustva i poznanstva – rekla je Lejla Purkar, starešina „Crnih roda”.

Pročitajte još  DANI OTVORENIH VRATA U PU PANČEVO: Deca iz „Kekeca” uživala u druženju s policajcima i torti

Kao što smo već spomenuli, sledeća je na redu bila Kovačica i likovna kolonija izviđača slikara, koja traje od 2. do 6. jula i obuhvata niz zanimljivih umetničkih radionica poput radionice oslikavanja lica, pravljenja bedževa, slikanja akrilnim bojama na platnu, izrade zmajeva, oslikavanja tanjira, daski, marama itd. Obilazak Galerije naivne umetnosti i Kovačice, izlet u Padinu i na reku Tamiš takođe su deo programa ove sjajne kolonije.

U utorak, 9. jula, „Crne rode” putuju u Zeleniku i u izviđačkom taboru na moru provešće 10 dana zajedno sa izviđačima iz Crne Gore. Deca i mladi će uživati u druženju, šetnjama, obilascima i izviđačkim avanturama u zalivu…

Pročitajte još  IDVOR: Održan 14. naučno-edukativni kamp „Mihajo Idvorski Pupin”, evo čiji su radovi nagrađeni

Nakon morske, čeka ih i planinska avantura.

– Drugi tabor ove godine trajaće sedam dana i održaće se u avgustu na Divčibarama, zahvaljujući Gradu Pančevu i Sportskom savezu Panceva, čiji smo članovi. Javljamo se i sa mora i sa planine sa lepim slikama i pričama o svim našim aktivnostima – obećala je Lejla Purkar, a mi je držimo za reč!

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: