PRAZNIK VINA I MUZIKE: Večeras počinje „Pančevo Wine Weekend”

U Narodnoj bašti u Pančevu će se od petka, 24. maja do nedelje 26. maja održati prvi regionalni vinski festival „Pančevo Wine Weekend“ koji će posetiocima ponuditi vrhunska vina, hranu i muziku.

U naredna tri dana ljubitelji vina će imati priliku se upoznaju sa 28 vinarija iz cele Srbije, da degustiraju vina i osete razlike u teroarima i načinu proizvodnje.

Svoje umeće i zanimljive priče o načinu pripreme i tajnim sastojcima vrhunskih vina prikazaće vinarije „Selecta“, „Sokolov zamak“, „Jelisaveta“, „Tri tačke“, „Lalić“, „Zvonko Bogdan“, „Belo Brdo“, „Filipovski“, „Bahus“, „Nedin”, „Tri brata“, „Vinarium“, „Verus-Kiš“, „Duša“, „Pirg“, „Milica“, „Sočanski“, „Mitrović“, „Vino kalem“ Velika Drenova, „Vino Ilić“, porodična vinarija „Stanimirović“, „Radmilovac” – Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, vinoteka „Purcari“, vinske kuće „Sava Minić“ i „Rajić“, podrum „Radosavljević“, Mozaik „Milan“ i Udruženje vinara i vinogradara „Orfelin“.

Pročitajte još  BENČ PRES: Pet zlatnih i četiri srebrne medalje za Pančevce na Prvenstvu Srbije

Vino nikada ne ide samo, pa će posetioci imati priliku da ukuse savršenog vina upotpune sa raznovrsnim sirevima i delikatesima. Proizvodi lokalnih proizvođača sira i suhomesnatih proizvoda, kao i neka internacionalna jela odlično idu uz piće bogova i ljubavi. Na „Wine Weekend“ festivalu potražite i dućan sira „Ljiljane Janjić“, siranu „Jovanović“, „Sir Art“, „Kolarić MTN Tartufi“, „Domaće kiflice“, ketering „Harmoniju“, suhomesnate proizvode „Kosanović“, a istražite i ponudu Udruženja žena „Pančevke“.

Pročitajte još  U PANČEVU OD 12. DO 16. JUNA: „Dani prota Vase” po 24. put (PROGRAM)

Ugođaj u Narodnoj bašti upotpuniće bogat muzički program. U petak, 24. maja nastupiće kamerni orkestar „Panartist“, Tamburaški orkestar Pančeva pod upravom Mihajla Jovića i „Dejan Petrović Big Band“.

U subotu, 25. maja, posetioci Narodne bašte uživaće u nastupima hora „Vokal kids”, Festivalski orkestar i hora „Virtuozi“ pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, kao i u koncertu Alex B. i „The Fergusons“. Nedelja je rezervisana za vinski matine.

Svi muzički programi su besplatni, a za degustaciju vina biće obezbeđene čaše koje se mogu iznajmiti uz depozit od 500 dinara, koji se vraća kada vratite čašu.

Pročitajte još  U PANČEVU OD 13. DO 16. JUNA: „Klasik fest” u znaku broja 13

Festival „Pančevo Wine Weekend“ organizuje Turistička organizacija Pančeva uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a pokrovitelj festivala je Grad Pančevo.

Sve vesti o festivalu možete pratiti na društvenim mrežama Instagram: @pancevoww i Fejsbuk @Pančevo Wine Weekend. Dodatne informacije možete dobiti putem imejla pancevowineweekend@gmail.com.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: