PLIVANJE: Pančevka Jovana Bogdanović šampionka Evrope!

Takmičarka Plivačkog kluba Sparta iz Pančeva Jovana Bogdanović izborila se za titulu šampionke Evrope prsno na Evropskom prvenstvu „Masters 2024” koje je održano na zatvorenom bazenu SRC-a „Milan Gale Muškatirović” u Beogradu od 26. juna do 3. jula.

Na takmičenju je učestvovalo 1.687 plivača iz 40 zemalja sa Evropskog kontinenta.

Za PK Sparta nastupilo je dvoje takmičara koje je predvodio trener Nenad Jović.

Pročitajte još  POTVRĐENO: Pančevka Anja Crevar će se takmičiti na Olimpijskim igrama u Parizu

– Naša najbolja takmičarka Jovana Bogdanović je zablistala u svojoj tehnici prsnim stilom. Od samog starta povela je trku i ubedljivo trijumfovala sa rezultatom 34,10. Drugoplasirana takmičarka iz Italije Šantal Burato plivala je (35,50), dok se na treće mesto plasirala Britanka Rut Saterland sa rezultatom (35,82) – kažu u Sparti.

Jovani je ovo debi na Evropskom prvenstvu za masters plivače.

Pročitajte još  POTVRĐENO: Pančevka Anja Crevar će se takmičiti na Olimpijskim igrama u Parizu

– Očekivali smo dobar rezultat od nje, jer smo pratili rezultate sa prethodnih Evropskih prvenstava. Takođe, znali smo da je u dobroj formi i da može da ostvari odličan plasman, mada smo bili oprezni jer je u pitanju sprinterska disciplina koja podrazumeva da, ukoliko se napravi nekakva greška, teško se može nadoknaditi propušteno. Ali Jovana je ponovo pokazala da je šampion i da kad je najvažnije pliva bez greške – dodaju iz Jovaninog kluba.

Pročitajte još  POTVRĐENO: Pančevka Anja Crevar će se takmičiti na Olimpijskim igrama u Parizu

Drugi predstavnik Sparte na ovom takmičenju bio je Srđan Stojkov, koji je svojim ličnim rekordom u disciplini 200 m mešovito uspešno opravdao nastup na prvenstvu, zauzevši 12. mesto u svojoj kategoriji.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: