PONOS GRADA: Đaci iz Pančeva briljirali na školskoj Olimpijadi u Novom Sadu

Najmasovniji školski događaj u našoj zemlji, 12. Olimpijske sportske igre učenika Republika Srbije, održane su u Novom Sadu od 24. do 30. maja. Mladi sportisti iz Pančeva, predvođeni svojim profesorima i nastavnicima, ostvarili su tamo zapažen uspeh u vrlo jakoj konkurenciji i još jednom potvrdili da Pančevo jeste grad sporta.

Na Igrama je učestvovalo čak 6.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz cele zemlje, a oni su se nadmetali u 15 disciplina. Na programu su bili: košarka, basket 3×3, odbojka, rukomet, futsal, atletika, plivanje, gimnastika, streljaštvo, stoni tenis, male olimpijske igre, karate, džudo, ritmička gimnastika i orijentiring.

Evo kako su prošli Pančevci…

Rukomet

Prve medalje na Olimpijskim igrama osvojile su učenice OŠ „Aksentije Maksimović” iz Dolova koje su se takmičile u rukometu. Predvođene nastavnikom fizičkog vaspitanja Vladimirom Vemićem osvojile su treće mesto i okitile su se bronzanim medaljama.

Karate

Grad Pančevo je imao je i svoje predstavnike u karateu. Na tatamiju je nastupilo ukupno 13 mladih boraca sa obala Tamiša, ali samo je učenik Elektrotehničke škole „Nikola Tesla” Mateja Stepanov uspeo da osvoji trofej – zaslužio je srebrnu medalju u borbama.

U mečevima za treće mesto, bez odličja su ostali: Vuk Vorkapić, Luka Dobrota, Vasilije Antić, Antonije Ćulibrk i Novak Nikolić.

Pročitajte još  U PANČEVU, 13. JUNA: Dobrotvorni koncert „Isidorci za Isidorce”

Atletika

Predstavnici Pančeva su odlični bili i u atletici, pa su iz Novog Sada stigla četiri vredna odlikovanja.

Zlatnu medalju u trci na 60 metara osvojio je Aljoša Busić iz OŠ „Isidora Sekulić”, a najsjajnije odličje u nadmetanju na 600 metara zaslužila je i učenica OŠ „Sveti Sava” Ksenija Mrkela.

Bronzanim medaljama okitile su se Nina Radovanović, učenica OŠ „Sveti Sava” u disciplini bacanja kugle i Sanja Marić iz ETŠ „Paja Marganović” u trci na 800 metara.

Na ovom najvišem nivou školskog takmičenja nadmetali su se i Minja Simović, Vuk Petrović i Dimitrije Novićević.

Stoni tenis

Punim sjajem zablistala je i učenica Medicinske škole „Stevica Jovanović” Jelena Stefanović koja je osvojila prvo mesto u stonom tenisu u pojedinačnoj konkurenciji.

Jelena je u Novom Sadu nastupila kao najbolja pojedinka južnobanatskog okruga, a bila je u pratnji profesorke Jelene Knjeginjić.

Basket 3×3

Najvredniji trofej u basketu 3 x 3 pripao je učenicima Gimnazije „Uroš Predić”. Najbolju ekipu Olimpijskih školskih sportskih igara činili su Luka Uzelac, Filip Slijepčević, Sava Ilić i Vuk Božić, a predvodio ih je profesor Filip Hakaj.

Pančevački gimnazijalci su po prvi put u istoriji svoje škole na najvišem nivou školskog takmičenja stali na pobedničko postolje u veoma jakoj konkurenciji ekipa iz cele Srbije.

Pročitajte još  POZIV ZA DECU OD 10 DO 14 GODINA: Prijavite se za Letnju likovnu radionicu do 15. juna

Streljaštvo

Zlatne su bile i učenice Gimnazije „Uroš Predić” koje su sa nastavnikom Čedomirom Vodeničarem obeležile peti dan Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, a veliku pomoć i podršku pružio im je trener Siniša Veljković.

Ekipa koju su činile Iva Rakonjac, Teodora Kondić i Katja Bogdanović osvojile su prvo mesto u streljaštvu, a u pojedinačnoj konkurenciji Teodora Kondić okitila se bronzanim odličjem.

Plivanje

Briljirali su i mladi plivači iz Pančeva. Oni su ovoga puta ispeli da osvoje čak osam novih medalja.

Na zatvorenom bazenu SC-a „Spens” Danica Konstantinov je zaradila najsjajnije odličje. Srebrom su se okitili Sara Bokun, Milutin Jocić, Andrea Poljak i Martin Husarik, a bronze su zaslužili Aleksa Bokun, Nina Čiča i Danica Divljak.

Košarka

Učenici Gimnazije „Uroš Predić” iz Pančeva završili su svoje učešće na Olimpijskim sportskim igrama u košarci na petom mestu što je veliki uspeh za školu i naš grad.

Za „koš” su izgubili od somborske ekipe „Veljko Petrović”, bili su ravnopravni sa Sportskom gimnazijom iz Beograda, inače svetskim školskim prvakom i zaista im je nedostajalo samo malo više sportske sreće pa da osvoje neku od medalja.

Predvođeni profesorkom Aleksandrom Radmanović, tim su činili: Veljko Keljević, Sava Ilić, Vuk Božić, Mihajlo Živković, Živko Mirković, Filip Slijepčević, Đorđe Kladarin i Stefan Dozet.

Pročitajte još  DŽUDO: Pobednički pehar za pančevački Tamiš u Doboju!

Džudo

Izvanredan uspeh u Novom Sadu postigli su i mladi pančevački džudisti.

Zlatne medalje osvojili su učenik OŠ „Branko Radičević” Pavle Radivojević, Nikola Radanov iz OŠ „Sveti Sava” i učenik ETŠ „Nikola Tesla” Aleksa Đurović. Srebrnu medalju osvojio je gimnazijalac Dejan Dolinga. Sjajan su bili i Vasilije Stajčić iz OŠ „Stevica Jovanović”, Uroš Đurišić iz OŠ „Vuk Stefanović Karadžić” iz Starčeva i Filip Ćirić iz ETŠ „Paja Marganović”, koji su osvojili bronzana odličja.

*Pošto je na Olimpijadi učestvovalo zaista mnogo đaka iz različitih škola, a informacije smo dobijali od škola i klubova pojedinačno, može se desiti da smo nekog učesnika slučajno izostavili. U tom slučaju javite nam se na zdravopancevo@gmail.com ili nam pošaljite privatnu poruku na nekoj od naših stranica na društvenim mrežama (Fejsbuk, Instagram ili TikTok), pa ćemo naknadno dopuniti tekst.

Na Olimpijadi je nagrađeno oko 1.700 učesnika iz cele Srbije.

Održavanje Igara finansijski su podržali Ministarstvo sporta i Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije, Savez za školski sport Srbije i Savez za školski sport Grada Novog Sada.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: