DANAS NA SPORTSKOM: „Igre bez interneta” – takmičenja u 10 disciplina, a na kraju PENA PARTI

igre bez interneta pančevo„Igre bez interneta” naziv je nove manifestacije koja će se danas, 1. juna, od 12 do 16 sati, po prvi put održati u Pančevu, na Sportskom centru „Mladost”. Manifestacija je namenjena deci, a kao što naziv sugeriše, cilj je da se mališani sklone od ekrana mobilnih telefona i kompjutera i da se zabave uz druženje i igru na otvorenom.

Manifestaciju organizuju Turistička organizacija Pančevo i Udruženje „Od gola do gola”, uz podršku Grada Pančeva, a učešće je potvrdilo 12 pančevačkih osnovnih škola.

Pročitajte još  U SUBOTU NA TAMIŠU: Treća pančevačka regata startuje sa oko 140 plovila

Deca će se takmičiti u 10 disciplina: nadvlačenju konopca, skakanju u džaku, preprekama sa jajetom, košarci, atletici, igri između dve vatre, brzom jedenju krempita, igri sa klikerima, školici…

Najbolji će dobiti pehare i zahvalnice, a na kraju takmičenja održaće se i pena parti.

– Cilj manifestacije je da deca tehnologiju malo ostave po strani i da nauče igre koje su se igrale u vreme kada nije bilo moblilnih telefona i računara. U školama i dalje ima tih igara, kao što su, na primer, školice i između dve vatre, ali biće tu i drugih starih igara koje su pomalo zaboravljene, a koje će se desi sigurno dopasti – rekla je mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za prosvetu i dodala da joj je posebno drago što su i roditelji zdušno podržali ovu manifestaciju.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: