ODBOJKA 013 NIŽE USPEHE: Ove devojčice zavređuju pažnju

Jedan od sportskih kolektiva u Pančevu koji se odavno posvetio radu sa mlađim kategorijama i koji iz godine u godinu napreduje, svakako je i OK Odbojka 013. U svakoj sezoni, klub na čijem je čelu Ivan Krgović, podiže letvicu uspeha, a izuzetak nije ni nedavno započeta sportska godina.

Najmlađe igračice Odbojke 013 pobedile su Bavaniste u prvom kolu Predpionirkog prvenstva Vojvodine, a uspehe nižu i njihove starije klupske drugarice.

Pionirke su u dve utakmice dva puta pobedile ekipu OK-a Vršac i tako osvojile pehar namenjen prvoplasiranoj ekipi Regionalne lige južnog Banata i stekle pravo učešća na Prvenstvu Vojvodine za pionirke.

Odbojka 013 je odlično započela sezonu i u seniorskoj konkurenciji u Drugoj ligi grupa „Sever”.

Pročitajte još  PANČEVO: U maturantskom plesu učestvovalo 530 đaka

– Poznato je da smo ostali bez vrhunskog tehničara i prošlogodišnje veoma uspešne igračice našeg tima, Lane Rnjak, koja je otišla u superligašku odbojku. Njeno mesto lidera tima je sada zauzela naša uzdanica Masa Rikanović koja se vratila na velika vrata posle veoma teške povrede kolena i očekujemo njen prosperitet na mestu tehničara. Pored nje, imamo i jednu od najmlađih ali i najsigurnijih i veoma korisnih igračica u ligi, Barbaru Milanović. Na mestu libera je takođe nova igračica, Anđela Dozet, koja samouvereno napreduje… Mi smo jedini tim sa sopstvenim igračkim kadrom koji je ponikao u redovima klubova BNS, Mladost iz Omoljice i Odbojka 013. Ta saradnja daje rezultate, jer odgovorno tvrdim imamo najstručniji rad na ovim prostorima što pokazuju rezultati. Naš stručni štab predvodi Vladimir Jovančić, a tu su i Dubravka Flora i kondicioni trener Željko Stejpanović – rekao je „alfa i omega” Odbojke 013 Ivan Krgović.

Pročitajte još  DŽUDO: Pet medalja za Dinamo na Kupu cara Konstantina

On se osvrnuo i na finansijski problem s kojim se klubovi susreću, pogotovo u Drugoj ligi Srbije:

– Moram da istaknem da je Savez neosnovano i bez ikakve potrebe podigao troškove takmičenja i da je Druga liga Srbije ubedljivo najskuplji odbojkaški rang. Bez pomoći Grada Pančeva i naših prijatelja i sponzora kluba ne bismo izgurali sva ova takmičenja. Uskoro kreće i naša fer-plej liga unutar kluba, po kojoj je Odbojka 013 nadaleko poznata, a s ponosom mogu da kažem da je i sadašnja generacija seniorki ponikla upravo iz tog takmičenja. Za kraj, mogu da obelodanim da uskoro očekujemo realizaciju dogovora s jednim stranim i jednim domaćim klubom o daljoj saradnji – poručio je Krgović.

Pročitajte još  DŽUDO: Pančevački Tamiš na vrhu Vojvodine – zlato, dva srebra i tri bronze stigli sa pokrajinskog prvenstva

Igra preko mreže u Pančevu bez svake sumnje ima lepu budućnost…

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: