PANČEVO: U školi „Mara Mandić” održano republičko takmilenje CVEĆARA, a pala i NAGRADA

Škola „Mara Mandić” iz Pančeva bila je u četvrtak, 12. maja, domaćin 22. Republičkog takmičenja učenika cvećarskog smera u znanju i veštinama za područje rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane.

Ovo takmičenje organizovali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Zajednica škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i grad Pančevo, odnosno ŠOSO „Mara Mandić“.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je „Razmnožavanje sanseverije vršnim reznicama“.

Događaj su svečano otvorile Silvana Pavlović, predsednica zajednica škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Republike Srbije i Tatjana Božić, članica Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za obrazovanje.

Pored izrade praktičnog rada, takmičenje je obuhvatalo i test znanja. Učestvovalo je 7 škola iz Subotice, Zrenjanina, Umke, Beograda, Niša, Bečeja i Pančeva.

Ovo je, kako kažu u školi „Mara Mandić”, bila lepa prilika da se učenici i nastavnici druže, razmenjuju iskustva i promovišu školu na najlepši način.

Prvo mesto je osvojila ŠOSO „Sveti Sava“ iz Umke, drugo mesto ŠOSO „Mara Mandić“ iz Pančeva, a treće mesto škola „Dr Svetomir Bojanin“ iz Subotice.

– Ostali učesnici ovog takmičenja su dobili zahvalnice i prigodne poklone, kroz koje su predstavljeni rad, kreativnost i umeće učenika i nastavnika cvećarskog i tekstilnog smera naše škole. Posle takmičenja organizovana je vožnja brodom, gde su se gosti upoznali sa znamenitostima našeg grada. Sudeći po reakcijama naših gostiju, pokazali smo se kao odlični domaćini, a uređenje i izgled škole nisu prošli nezapaženo. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo direktoru škole Goranu Vladiću i svim dragim kolegama koji su učestvovali u organizaciji ovog takmičenja – kažu zaposleni u školi „Mara Mandić”.

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.