U TOKU JE NEOBIČNO TAKMIČENJE: Žene biraju NAJ ĐOKU

Foto: Canva Pro

Nije u Pančevu, ali red je da se i Pančevci razonode, pa delimo vest. Danas se, naime, u selu Belegiš, u opštini Stara Pazova, na obali Dunava, održava manifestacija po imenu Đokijada. Dame u žiriju biraju naj Đoku u velikom broju kategorija.

Kako kažu organizatori manifestacije „Đokijada”, pravo učešća u takmičenju imaju svi oni muškarci na rođenju nazvani Đorđe, a od milošte kasnije prozvani Đoka ili Đokica.

Slogan glasi „Nismo zgodni, al’ smo neophodni„, a na takmičenje u raznoraznim i zanimljivim kategorijama pozivaju se sve Đoke i Đokinice, kao i svi koji se kao Đoke osećaju.

Kako u Belegišu ih ima čak 52 Đoke na tek 4.000 stanovnika, jedan od njih – Đorđe Radaković (59) došao je na ideju da u dvorištu škole „Vera Milošević” organizuje ovo šaljivo takmičenje. Njegova je želja da okupi sve Đoke iz Srbije, a da potom možda festival dobije i internacionalni karakter.

Prva „Đokijada” održana je 2019. godine, a sada se, nakon pandemije konačno održava i po drugi put. Na manifestaciji se biraju najmanji, najveći, najviši, najmršaviji, najslađi, najušatiji, najbrži i najsporiji Đoka, a verovatno bi se našla nagrada i za Đoku koji je u bilo kojoj drugoj kategoriji naj.

Ako ste ove godine propustili takmičenje, a zovete se Đoka ili se osećate kao Đoka, organizatori vas pozivaju da se prijavite dogodine.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.