PANČEVO: Otvorena izložba fotografija studenata Fakulteta savremenih umetnosti

Izložba fotografija 56 studenata Fakulteta savremenih umetnosti (FSU) u Beogradu otvorena je večeras u galeriji u prizemlju Doma omladine i možete je pogledati tokom narednih mesec dana.

Ovakve postavke već postaju tradicionalne, budući da je ovo četvrta godina zaredom kako studenti sa FSU predstavljaju svoje radove u Pančevu.

Otvaranju su, pored gostiju, prisustvovali i gotovo svi autori, kao i njihova profesorka fotografije na fakultetu Svetlana Knežević Lukić.

– Među izlagačima su pretežno studenti od prve do treće godine sa smera za grafički dizajn, ali imamo i neke izlagače koji na svojim smerovima imaju fotografiju kao predmet, kao što je to slučaj sa katedrama za slikarstvo, multimediju, pa čak i glumu. Studenti sa smera za grafički dizajn tri godine slušaju predmet fotografija i izučavamo sve teme od analogne do savremene fotografije. Prelazimo veliki broj tema, mnogo istražujemo, a studenti su vrlo maštoviti što izloženi radovi i dokazuju – rekla je profesorka.

Pročitajte još  U NEDELJU U PANČEVU: Još jedna akcija preventivnih pregelda za odrasle i decu

Ona je istakla da studentima ovakve prilike da svoje radove predstave i publici van fakulteta mnogo znače.

– Jako su se radovali ovoj izložbi i vidim da im je to bio stimulans da se dodatno trude. Nije isto izlagati na obaveznoj školskoj izložbi i u nekom prostoru van fakulteta, pa je i trud bio veći, a sada je veće i zadovoljstvo zbog dobro obavljenog posla.

Izložbu je otvorio Zoran Deranić, urednik likovnog programa Doma omladine i rukovodilac Škole crtanja, koji je ovu priliku iskoristio i da kaže nešto više o radu škole, te da podseti na činjenicu da njeni polaznici neretko s uspehom upisuju umetničke fakultete u našoj državi i u inostranstvu.

Pročitajte još  FUDBAL: U Železničaru održana prozivka pred novu superligašku sezonu

– Među polaznicima je nekada bio i Željko Komosar, danas profesor studentima FSU koji danas izlažu svoje radove na ovoj izložbi. Upravo od nas je tada, pre više od 40 godina, potekla inicijativa da se hodnik Doma omladine pretvori u galeriju budući da je ovde velika frekvencija mladih ljudi za koje je vrlo značajno da pogledaju ovakve izložbe – rekao je Deranić.

Pročitajte još  POLAGANJE ZA DŽUDO POJASEVE: Strogi čika Marko, Tanjine „kiflice” i superklinci Tamiša

On je izložbu u Domu omladine ocenio kao veoma kvalitetnu i istakao da će ona značiti i samim studentima budući da će moći da je koriste kao referencu u svojim umetničkim biografijama.

Iskoristite priliku da i sami pogledate izložene fotografije, jer su zaista impresivne, a jedan deo onoga što ćete moći da vidite predstavljamo vam u albumu na našoj Fejsbuk stranici:

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: