NA POROĐAJ UZ POLICIJSKU PRATNJU: Trudnici iz Padine pukao vodenjak, uz pomoć policije stigla do Beograda u poslednji čas

Jedan dečak iz Padine želeo je noćas da se rodi malo ranije i brže nego što su roditelji očekivali… Vodenjak mlade majke je pukao, porođaj je krenuo brzo i sve bi to bilo manje dramatično da majka nije trebalo da se porodi u Beogradu, na Zvezdari! Ko zna da li bi tako i bilo da njegovog tatu zbog prebrze vožnje patrole policije nisu dvaput zaustavljale, a onda su porodici obezbedile pomoć da na željenoj adresi dočeka svog trećeg člana…

Novopečeni otac iz Padine, koji je želeo da ostane anoniman, ispričao nam je šta se tačno dogodilo…

– Supruzi je sinoć pola sata pre ponoći pukao vodenjak i porođaj se brzo odvijao, pa smo brzo krenuli do Beograda na Zvezdaru, gde je trebalo da se porodi. Uhvatila me je panika i krenuo sam brže da vozim da bismo na vreme stigli u porodilište. Prva patrola policije me je zaustavila na raskrsnici Kovačica-Debeljača. Čim su videli šta se dešava, samo su mi rekli da vozim dalje. Nastavili smo istim tempom i na izlazu iz Crepaje, gde sam vozio brže nego što je dozvoljeno, jer je delovalo da će se supruga svakog časa poroditi, druga patrola me je ponovo zaustavila. Ja već nervozan i ljut, drsko sam rekao da mi se supruga porađa i da moram da žurim i oni su mi takođe dozvolili da produžim – priča u dahu naš sagovornik.

Pročitajte još  U SUBOTU NA TAMIŠU: Treća pančevačka regata startuje sa oko 140 plovila

Na krivini pre Skrobare je stajao i treći policijski automobil pod rotacijom.

– Kako sam prošao, oni su krenuli za mnom. Već sam počeo da se nerviram uveren da će opet da me zaustavljaju. Međutim, oni su mi samo viknuli kroz prozor: “Pratite nas” i ja sam skontao da su im kolege zapravo javile da se u vozilu nalazi trudnica koja se porađa.

I tako je konačno situacija dobila željeni obrt…

– Scena je bila kao iz filma! Supruga i ja u kolima idemo pod pratnjom policije koja nam raščišćava put i vodi nas ka Pančevu i kroz Pančevo da bismo što brže stigli do porodilišta na Zvezdari. Nismo mogli da verujemo! Uspeli smo jedan deo puta da snimimo da bi smo sinu jednog dana to pokazali – kaže srećni otac.

Ispostavilo se da je deo puta koji je policija „ubrzala“ bio ključan, tim pre što je Ulica Dimitrija Tucovića u Pančevu zatvorena zbog radova.

Pročitajte još  PANČEVO: Od srede počinju vožnje katamaranom „Panuka”, za decu do 7 godina karte besplatne

– Policija nam je ponudila pomoć i kroz Beograd, ali smo se zahvalili, nismo hteli dalje da ih opterećujemo, a procenili smo da situacija više nije tako kritična, jer smo bili nadomak cilja. Stigli smo tačno na vreme i za sat vremena ja i supruga smo dobili zdravog i pravog sina. Prvo dete nam je, momak od 3,8 kg i 54 cm zdrav i prav – kaže naš sagovornik uz ponosni osmeh.

Kaže, javio nam se kako bi izrazio zahvalnost Policijskoj upravi Pančevo, jer na drugi način to nije uspeo.

– Putem kući sam se nadao da ću sresti neku patrolu na mestima gde su te večeri stajali, da stanem i da se zahvalim na predivnom delu koje su učinili. Nažalost, nisam sreo nijednu patrolu, i sad mi je jako drago što mogu na ovaj način da se zahvalim tim policajcima koji su svoj posao uradili perfektno i usklađeno, iako mi nismo ni tražili bilo kakvu pomoć, već su sami procenili da je situacija napeta – poručuje srećni otac.

Pročitajte još  VLADA VOJVODINE: I vatrogasnom društvu iz Pančeva finansijska podrška

Kapetan policije Željko Grujić iz Područne policijske uprave Pančevo potvrdio je ovu priču za portal „Zdravo Pančevo“.

– Građanina je u Crepaji radi rutinske kontrole zaustavila patrola saobraćajne policije sa kojom je bio i zamenik komandira saobraćajne policijske ispostave Pančevo. Kada im je građanin objasnio o čemu se radi, odmah mu je omogućeno da nastavi dalje. Zamenik komandira je o svemu izvestio komandira saobraćajne policijske ispostave Pančevo koja je sa patrolom policije građanina i njegovu suprugu sačekala na raskrsnici Crepaja – Kačarevo i službenim vozilom su ih sproveli uz upotrebu svetlosno signalnih uređaja kroz grad Pancevo sve do područja Policijske uprave za grad Beograd – rekao je Grujić.

On je izrazio radost što je ova priča imala srećan kraj.

– Drago nam je što čujemo da je porođaj uspešno protekao i da je sve prošlo u najboljem redu. Policija je u službi građana i tu smo da uvek pomognemo kad god im je potrebna naša pomoć – poručio je Grujić.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: