PANČEVO: Održan Brose duatlon, evo ko je bio najbolji

U nedelju, 3. septembra, Triatlon klub Tamiš bio je domaćin trke pod nazivom „Pančevački Brose duatlon”. Klub iz Pančeva je po osmi put organizovao trku na distancama sprint duatlona (5.000 metara trčanja, 20 kilometra vožnje bicikla i 2.500 metara trčanja), a za razliku od prethodnih trka koje su se održavale na tamiškom keju, ovoga puta nadmetanje se odvijalo na parkingu kompanije „Brose” u severnoj industrijskoj zoni.

– Zahvaljujući saradnji sa kompanijom „Brose” koja nam je pomogla logistički, organizaciono i finansijski, uspeli smo da privučemo veliki broj aktivnih triatlonaca ali i zaposlenih u „Broseu” za učešće na trci. Činjenica da su nam ljudi iz ove kompanije ustupili svoj prostor i aktivno učestvovali u takmičenju, predstavlja znak za moguću dugogodišnju i uspešnu saradnju – rekao je „alfa i omega” TK-a Tamiš Marjan Lukić.

Pročitajte još  OVOG VIKENDA U KAČAREVU: MC Coyote organizuje 22. Međunarodni moto-skup

Nadmetalo se 76 individualaca i osam štafeta, a u apsolutnoj konkurenciji najuspešniji su bili Lana Gavrilović (TK Sava iz Sremske Mitrovice) i Luka Gligorić iz TK-a Tamiš. Zanimljiva činjenica jeste da su oboje još uvek juniori, rođeni 2004. godine.

U nadmetanju kadeta trijumfovali su Nađa Stančul i Miloš Martinčević, članovi Tamiša, a u konkurenciji mlađih kadeta najbolji su bili Petra Vasilić (Sportikus, Beograd) i Petar Savić (TK Tamiš). I kod pionira zlatne medalje osvojili su domaći takmičari, budućnost Tratlon kluba Tamiš. To su sestra i brat Mia i Mateja Kajalić.

Pročitajte još  U PANČEVU, 13. JULA: Kvalifikacioni turnir 3x3 Roda državnog prvenstva, prva nagrada 110.000 dinara

Kada su štafete u pitanju, najbrži su bili Jelena Mimić i Nikola Medan iz kluba 11tri Beograd. Iza njih su ostale štafete NIS 1 (Luka Milovanović i Đurica Ćulibrk) i štafeta NIS 3 (Jovan Jović i Milan Đurđev).

U štafetama su se takmičili i najmlađi takmičari. Najuspešnije su bile Hana Memedović i Vladana Koh, koje su čine tim „Brose Run”.

Takmičare TK-a Tamiš očekuju dve važne trke u narednom periodu. Najpre Prvenstvo Srbije u super sprint triatlonu koje će 10. septembra biti održano u Novom Sadu, kao i Prvenstvo Balkana u Baru, 23. i 24. septembra.

Pročitajte još  PANČEVO: Formirana nova gradska vlast, Stevanović ponovo gradonačelnik, a evo ko je sve u Gradskom veću

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: