DŽUDO: Pančevci iz kluba Tamiš nižu uspehe, a SPEKTAKL sledi 9. septembra

Takmičari Džudo kluba Tamiš iz Pančeva započeli su novu sezonu na najbolji mogući način. Prošlog vikenda su dominirali na jakom međunarodnom turniru u Aleksincu, gde su fantastičnim umećem i borbenošću na tatamiju osvojili pregršt trofeja i vrednih pehara.

Drugačije možda i nije moglo da bude, s obzirom na to da su borci Tamiša ozbiljno radili i tokom leta i da su se vredno pripremali za velika iskušenja koja ih očekuju

Nedavno su takmičari ovog sportskog kolektiva učestvovali na džudo-kampu u Boru, koji je predvodio legendarni Aleksandar Kukolj i gde su, zajedno sa još oko 300 boraca iz Srbije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Severne Makedonije sticali nova saznanja o ovoj istočnjačkoj veštini.

U susret novoj sezoni, u Pančevu je održan zajednički trening „domaćih boraca” i takmičara sekcije DŽK-a Tamiš iz Niša, pa onda sjajni rezultati i brojne medalje nikoga ne treba da začude. A biće ih još. Sigurno!

Pročitajte još  PANČEVO: Na koncertu „Tambura humanog srca“ prikupljeno 170.000 dinara za braću Gaćeša

Prošlog vikenda je u Aleksincu održan jak međunarodni turnir na kome se nadmetalo 350 mladih džudistkinja i džudista iz Moldavije, Severne Makedonije, Mađarske, Crne Gore, Grčke i Srbije.

U tako jakoj konkurenciji Tamiš se predstavio sa 19 svojih takmičara koji su baš bili na visini zadatka. Klub iz Pančeva je zauzeo treće mesto u ukupnom plasmanu, stariji dečaci su zaradili pehar namenjen trećeplasiranom timu, dok su kadeti Tamiša bili ubedljivo najbolji! Osvojili su pehar šampiona, ostavivši iza sebe i ekipe poput Crvene zvezde, Žandarmerije, Rakovice, inostrane klubove…

Pročitajte još  FUDBAL: U subotu Železničar gostuje Partizanu, ulaz besplatan, ali morate preuzeti kartu

Najsjajnija odličja u svojim kategorijama su zaslužili: Danina Nikolić, Mihajlo Cvetković, Mara Rašić, Petar Novaković, Jana Cvetković i Milena Sekulović.

Srebrne medalje su osvojili Novak Nedeljković i Filip Maksimović, a bronzama su se okitili: Luka Rašić, Natalija Novaković, Vasilije Stajčić, Kristina Krstić, Filip Ćirić, Dušan Nedeljković i Marija Penevski.

Iako su ovoga puta ostali bez trofeja, odlični su bili i Aleksa Sudimac, Vuk Dugić, Natalija Strigić i Aleksa Lehni koji su ostvarili visoke plasmane.

Tim Džudo kluba Tamiš predvodili su treneri Katarina Denić Trajković, Dušan Pavić, Marko Atanasov i Marko Jovanović.

Svakako da treba napomenuti da je to bio uspešan debi Katarine Denić Trajković u novom klubu. Ona je radila u Crvenoj zvezdi i Partizanu, a nedavno je pojačala stručni štab DŽK-a Tamiš. Rezultati u Aleksincu samo pokazuju da je to bio odličan potez čelnih ljudi pančevačkog kluba.

Već u subotu, 9. septembra, na programu je novi džudo-spektakl u organizaciji DŽK-a Tamiš.

U dvorani Sportskog centra „Šumice” pančevački klub će organizovati svoj drugi turnir na kome će učestvovati preko 800 takmičara iz Srbije i inostranstva.

Pročitajte još  PLIVANJE: Anja Crevar u finalu Svetskog prvenstva u Dohi, večeras pliva za medalju!

Dolazak su najavili borci iz Nemačke, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Severne Makedonije, Grčke i ostalih zemalja, pa ne treba sumnjati da će svi ljubitelji ovog sporta uživati u odličnim borbama. Svečano otvaranje turnira „Trofej Tamiša 2023” zakazano je za 10 sati.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: