IAKO JE KRAJ LETA: Rode se uselile u Streljanu, pa navalile na gulaš i maršmelou

Već ste verovatno navikli da na ovom portalu redovno čitate izveštaje o aktivnostima Odreda izviđača „Crne rode” iz Pančeva, pa vas naslovi poput ovog više ne mogu zavarati.

I zaista, o njima je reč. Okupljanjem najpoznatijih pančevačkih „roda” na prostoru ispred Streljane u naselju Strelište, u petak, 1. septembra, počele su čak tri važne stvari: počela je nova školska godina, počela je nova etapa za „Crne rode” koje su napokon dobile svoje prostorije i to baš u Streljani i počeo je bivak na kome su Pančevci tokom vikenda ugostili nekoliko drugih izviđačkih odreda iz okoline.

U prostorijama koje je „rodama” na korišćenje ustupila Streljačka družina „Pančevo 1813” u petak su se okupili predstavnici Izviđačkog saveza Beograda i odreda izviđača „Raša Popov” i „Lune” iz Beograda, „Zvezdan Nedeljković” iz Obrenovca i „Janošik” iz Kovačice. Bili su tamo i prijatelji pančevačkih izviđača – Veterani 72. specijalne brigade, zatim njihovi drugari i roditelji.

– Imali smo divno celovečernje druženje uz logorsku vatru, gulaš i poneki sokić i slatkis. Deca su pekla i maršmelou na štapiićma i uživala u raznim igrama po mraku, koje su potrajale sve do 23 sata. Bilo je to veče za pamćenje! Posebno hvala svim onim pojedincima, institucijama i ustanovama koji su nam svojim prilogom pomogli, ulepšali događaj i omogućili da naša deca imaju svoj kutak, pa i to lepo veče – poručila je Lejla Purkar, starešina „Crnih roda”.

Useljenje i bivak bili su prilika da „Crne rode” organizuju i humanitarnu akciju prikupljanja školskog pribora koji je doniran Udruženju „Majke sa troje dece”.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *