NEVEROVATAN USPEH: Silva Vračar ubedljivo pobedila na takmičenju i osvojila harfu za Muzičku školu

Iz Muzičke škole „Jovan Bandur” u poslednje vreme gotovo svakodnevno stižu lepe vesti o uspesima đaka na različitim prestižnim takmičenjima, o čemu se i sami možete informisati na Fejsbuk i Instagram stranici škole. Teško je i pobrojati sve uspehe talentovanih muzičara sa svih odseka, ali ono što je proteklog vikenda postigla harfistkinja Silva Vračar do sada se još nikad u istoriji škole nije desilo.

Silva je učenica drugog razreda srednje škole i sa svojom profesorkom Milicom Milivojević učestvovala je na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović” koje je održano u Muzičkoj školi „Isidor Bajić” u Novom Sadu.

Pročitajte još  U NEDELJU U PARKU: Gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći

Iako je konkurencija bila veoma jaka, Silva ne samo da je ubedljivo pobedila i osvojila prvu nagradu u svojoj kategoriji, već je na svečanoj dodeli priznanja i koncertu iste večeri saopšteno da je osvojila i glavnu nagradu takmičenja: novu malu harfu po sopstvenom izboru za svoju školu. Harfa će u školu „Jovan Bandur” stići direktno iz fabrike u Francuskoj.

– Zaista se do sada nije desilo da naši učenici osvoje nagradu za samu školu i svi smo više nego prijatno iznenađeni i ovako velikim uspehom i samom nagradom. Ponosni smo na našu učenicu Silvu Vračar i koleginicu Milicu Milivojević i veoma smo im zahvalni na nesebičnom zalaganju i predstavljanje škole na najlepši način – rekla je Jelena Cvetić, direktorka Muzičke škole.

Pročitajte još  PANČEVO: Obeležen Dan bezbednosti motociklista, a noć uoči akcije teško povređen vozač motora (23) u centru grada

Konkurencija na takmičenju je bila izuzetno jaka, a učestovali su takmičari iz Srbije, regiona, Italije, Rusije, Bugarske i drugih zemalja.

Kako je zvučao Silvin nastup na svečanom koncertu povodom Dana muzičke škole, 14. maja, u Kulturnom centru Pančeva, pogledajte u videu koji sledi:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели Zdravo Pančevo (@zdravopancevo)

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: