PANČEVO: Položeni venci na spomenik vojvodi Stevanu Šupljikcu

Obeležavanje 176. godišnjice od održavanja Majske skupštine bilo je povod da predstavnici Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, Pokrajinske Vlade, Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane, Grada Pančeva i drugih organizacija i udruženja, polože vence na spomenik vojvodi Stevanu Šupljikcu u Pančevu.

Na Majskoj skupštini, 1848. godine u Sremskim Karlovcima, Stevan Šupljikac proglašen je za prvog vojvodu Srpske Vojvodine.

Pročitajte još  G-DRIVE #TAKOMOĆNO KARTING ISKUSTVO: Završena druga trka Otvorenog prvenstva

U ime grada Pančeva cveće je položio Milenko Čučković, član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

– Polaganjem venca na spomenik Stevanu Šupljikcu, prvom srpskom vojvodi koji je kao oslobodilac došao u Grad Pančevo, izražavamo zahvalnost. Učesnici u tim istorijskim događajima su za nas uzor. Njihova vizija i hrabrost ostaju izvor inspiracije i podstrek za dalju izgradnju zajedničke budućnosti zasnovane na vrednostima slobode, pravde, jednakosti i solidarnosti. Majski ustanak bio je iskaz hrabrosti naših predaka, koji su se suprotstavili nepravdi i hrabro se borili za svoju slobodu i prava. Njihova borba nas inspiriše i podseća da je sloboda vrednost za koju se vredi boriti i žrtvovati – rekao je, između ostalog, Milenko Čučković.

Pročitajte još  PANČEVO: Postavljaju se dečja igrališta u naseljima Mladost i Strelište

Ceremoniji polaganja venaca prisustvovali su i Sanja Lakić, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nemanja Zavišić, potpredsednik Pokrajinske vlade, Boris Novaković, potpredsednik Autonomne Pokrajine Vojvodine, Balint Juhas, predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, kao i pripadnici Ministarstva odbrane Republike Srbije, predstavnici lokalne samouprave, opština Južnobanatskog okruga, sveštenstva, Fondacije „Svetozar Miletić“ i udruženja građana.

Pogledajte još fotografija sa ove ceremonije:

Pročitajte još  DŽUDO: Trinestogodišnji Pavle Radivojević iz Pančeva dvostruki prvak Srbije

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: