NE PROPUSTITE: Večeras premijera dečje predstave „Braća Grim”, karte BESPLATNE

Predstava na koju vam najtoplije preporučujemo da povedete svoje dete jeste ona pod nazivom „Braća Grim”, koja će svoje premijerno izvođenje doživeti u okviru BUDI festivala, u četvrtak, 25. maja, od 18 sati u dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Sudeći po fotografijama sa proba koje smo imali priliku da vidimo (a samo delić otkrivamo i vama), ova predstava definitivno će ponoviti ako ne i nadmašiti uspeh višestruko nagrađivanog komada „Ja sam Akiko”, koji je takođe premijerno izveden na BUDI-ju prošle godine i takođe predstavlja koprodukciju Dečje scene „Pođi tuda…” Kulturnog centra Pančeva.

Ovog puta novi komad „Braća Grim” produkt je saradnje sa „Čiča Mičinim pozorištem” iz Beograda.

– Jedna od važnih stvari na BUDI festivalu je to što smo mi svaki put iznedrili neku novu produkciju. Kulturni centar od 2005. godine ima Dečju scenu koja nosi naziv „Pođi tuda” upravo po prvoj produkciji koju smo napravili i do dana današnjeg imamo nekih desetak predstava. Na prošlom festivalu je to bila „Ja sam Akiko” koja je doživela veliki uspeh i dobila i razne nagrade, a sada su to „Braća Grim”. Predstava je inspirisana činjenicom da je država gost-domaćin ovogodišnjeg festivala Nemačka. Kao što naziv sugeriše, reč je o priči o braći Grim koji su tvorci nekih od najlepših i najpoznatijih bajki za decu svih vremena – rekao je Branislav Radovanović, umetnički direktor BUDI-ja.

Pogledajte i snimak sa konferencije za novinare na kojoj su o predstavi osim Radovanovića govorili i glumci Aleksandar Ristoski i Mateja Popović:

 

 
 
 
 
 
Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objava koju deli BUDI (@budi_festival)

 

Ulaz na predstavu je slobodan, a besplatne karte preuzimaju se na blagajni Kulturnog centra.

Radnja predstave ovako je dočarana na društvenim mrežama BUDI festivala.

– Svi smo čuli za čuveni tim: braću Grim. Znamo priče o njima i njihove priče, ali sada pronalazimo još jednu: Vilhelm želi da postane pisac i da piše najlepše bajke svih vremena, ali nema avanturu koju može da pretoči u bajku. Zato se pridružuje vitezu Džejkobu Grimu i zajedno odlaze u avanturu u Magičnu šumu Mirkvud. U toj avanturi postaju prijatelji i nastaje čuveni tim, braća Grim. Zaplet drame leži u avanturi čiji je cilj da se pobedi Veštica Drvenog Srca. Tu će Džejkob dovesti u pitanje svoju hrabrost, a Vil svoj kukavičluk. Kroz razne neobične susrete u Magičnoj šumi Mirkvud, prepoznaćemo tu i razne „buduće“ likove iz priča braće Grim. Ova avantura podsetiće nas šta to znači hrabrost i šta znači biti vitez, a kroz Vilovu ljubavnu priču podsetićemo se i koliko je ljubav važna.

U predstavi igraju: Aleksandar Ristoski, Bogdan Bogdanović, Mina Obradović, Iva Ilinčić, Aleksandar Jovanović Meda i Mateja Popović, koji je i autor teksta predstave. Za režiju je zadužen Ivan Mihailović, za kostim Snežana Šimić, za scenografiju „Čiča Mičin” tim, a za muziku Pančevci Aleksandra i Ivan Aleksijević.

Prva repriza predstave zakazana je za subotu, 27. maj u podne, takođe u dvorani Kulturnog centra. Ulaz će i tada biti slobodan, uz besplatne karte koje se mogu preuzeti na blagajni Kulturnog centra.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *