HUMANITARNI KONCERT U MUZEJU: Pančevački umetnici sviraju za pomoć oboleloj koleginici Ivani Matijević

Panartist

Neki od najuspešnijih pančevačkih muzičkih umetnika pokazaće po ko zna koji put da ih osim talenta krase i sve druge osobine koje ih čine Ljudima sa velikim LJ.

Ovog puta u prvi plan će izbiti humanost, budući da će oni u utorak, 30. maja, od 20 sati u svečanoj sali Narodnog muzeja u Pančevu održati humanitarni koncert za pomoć svojoj koleginici, pijanistkinji i profesorki Ivani Matijević (1982) oboleloj od kancera.

Nastupiće:

  • kamerni orkestar „Panartist”, čiji su osnivači Vojkan Popović i Bojan Tirmenštajn,
  • trio „Karmen” u kome sviraju Aleksandra Jović i sestre Ester i Kristina Krstić,
  • soilisti, izvrsni izvođači poput Mihajla Jovića, Mione Barbul, Dragane Tadić, Aleksandra Antića, Vladimira Stanišića i drugih.

– Naša koleginica Ivana Matijević je pijanistkinja, profesorka klavira i umetnička direktorka beogradskog „Šopen festa”. Boluje od kancera i potrebno joj je lečenje u inostranstvu, a za to joj je neophodna pomoć svih nas. Ivana je i mama trogodišnjeg Luke, divna supruga, sestra, ćerka, kuma i prijateljica. Pozivamo drage sugrađane da uživamo u muzici i da pomognemo Ivani na njenom putu ozdravljenja – poručili su ovi muzičari.

Dragana Tadić i Vojkan Popović

Kada je reč o programu koji možete očekivati u Narodnom muzeju, ova humana ekipa kaže sledeće:

– Publika će imati priliku da čuje veoma raznovrstan repertoar iz bogate palete klasične muzike, od baroknih dela do kompozicija savremenih autora. Pored gudačkog orkestra, čuće se zvuci klarineta, mandoline, gitare, oboe, koji neverovatno zvuče u ambijentu specifičnom baš zbog akustike koju pruža, pored toga što je svečana sala Muzeja jedan od najlepših prostora u gradu.

Na koncert će moći da se uđe uz donaciju od 500 dinara, a novac će se odlagati u donatorsku kutiju na ulazu.

Ivani Matijević možete pomoći i slanjem SMS poruke 1416 na 3030 ili uplatom na neki od računa koje možete videti u nastavku. Više o njenoj situaciji pročitajte klikom na fotografiju:

 

 

 

 

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *