IZDVOJENA ODELJENJA MUZIČKE ŠKOLE: Uspešni mali tamburaši iz Dolova, Starčeva i Jabuke

Kada je o muzici reč, ove nedelje u Pančevu su dani praznični: Muzička škola „Jovan Bandur” slavi 74. rođendan i tim povodom priređen je niz od čak četiri koncerta. Na dva će se u četvrtak i petak predstaviti nagrađivani učenici škole, a njih je u ovoj školskoj godini toliko da bi koncerti mogli potrajati i preko vikenda da bi svi đaci stigli da predstave sve što znaju i umeju.

Jednako su u ovoj školskoj godini bili uspešna i deca iz izdvojenih odeljenja Muzičke škole u pančevačkim naseljenim mestima, a među njima se ističu učenici tambure iz klase profesora Luke Vujčića. Ovaj profesor predaje u Dolovu, Starčevu i Jabuci i u sva tri mesta ima talentovane mlade tamburaše koji su proteklih meseci osvojili svoja prva priznanja.

Učenici drugog razreda odeljenja u Dolovu, bliznakinje Višnja i Sofija Kostić i odeljenja u Starčevu Dušan Mihajlović, kao i učenik trećeg razreda odeljenja u Jabuci Vuk Sekulovski, predstavili su se na takmičenjima po prvi put u svom životu i bili su sjajni!

Pročitajte još  PANČEVO: „Brose” i ove godine generalni pokrovitelj programa Kulturnog centra

Sve je počelo polovinom marta, na 20. Festivalu vojvođanske tambure, održanom u sali Muzičke škole u Subotici. Višnja i Sofija osvojile su prve nagrade, a Dušan i Vuk druge.

Nova priznanja stigla su potom sa 5. Međunarodnog takmičenja mladih talenata za tamburaše, mandoliniste i tamburaške orkestre „Maksa Popov” održanog u svečanoj sali Muzičke škole u Pančevu.

Sofija Kostić bila je najbolja u svojoj kategoriji i osvojila je prvu prvu nagradu, a njena sestra Višnja nije se previše razlikovala, te je i ona bila prvoplasirana.

Prvi u svojoj kategoriji bio je Vuk Sekulovski, a drugo mesto zauzeo je Dušan Mihajlović.

Pročitajte još  PANČEVO: Istorijski uspeh košarkaša Gimnazije „Uroš Predić”

Profesor Luka Vujčić ne krije ponos na svoje đake:

– Prezadovoljan sam uspehom svojih učenika. Drago mi je što sam im uz pomoć interaktivnih časova, kroz osmeh i igru, dokazao da se naporan rad isplati i da on dovodi do zasluženog uspeha. Ovo su bila njihova prva dva takmičenja u muzičkom obrazovanju i nadam se da će to biti samo jedan mali početak njihove velike priče. Interesantno je da je svako od njih četvoro imao različit put do ovogodišnjeg uspeha i da su ovako mali prebrodili neke poteškoće na kojima mnogi odustanu. Zahvalan sam na poverenju koju su mi ukazali. Iskazao bih zahvalnost i našoj korepetitorki, prof. Marijani Marček Valenti, na nesebičnoj pratnji na ova dva takmičenja.

Takmičarska sezona za ovu školsku godinu je završena, ali već se razmišlja o narednim ciljevima.

Pročitajte još  OD PONEDELJKA: Zatvara se za saobraćaj novi deo Ulice Dimitrija Tucovića

– Sledeće godine nas čekaju još veći izazovi, sa još više ambicioznih i spremnih učenika, teži programi, veći broj takmičenja, između kojih i ono glavno: Republičko takmičenje muzičkih i baletskih škola Srbije koje se održava na svake dve godine. Spremni smo da se odatle vratimo sa još više prvih nagrada, osmeha, sreće i uspomena – veruje u svoje đake profesor Luka.

U njegove reči ne treba sumnjati. Na nama je da budemo strpljivi do novih iznenađenja koja će nam generacija malih posvećenih tamburaša sigurno prirediti.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: