HUMANOST NA DELU: NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece

Zahvaljujući zajedničkoj humanitarnoj akciji Košarkaškog kluba Partizan i kompanije NIS, nova zimska oprema obezbeđena je za gotovo 600 mališana širom Srbije. Tople zimske jakne i obuća, plišane igračke i slatkiši, ove zime stižu do dece iz socijalno ugroženih kategorija iz Beograda, Novog Sada, Kraljeva, Čačka, Trstenika, Vrnjačke Banje, Raške, Kruševca, Subotice, Sombora i drugih gradova širom naše države.

Tradicionalnu prazničnu akciju NIS ove godine realizuje u saradnji sa KK Partizan.

Sigurno se sećate prelepih scena sa utakmice Partizana protiv italijanskog Virtusa u decembru prošle godine, kada su navijači „crno-belih”, na poziv kluba, na teren ubacili neverovatnih 5.649 plišanih igračaka namenjenih upravo ovoj akciji.

Evo kako je to izgledalo:

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

 

Pročitajte još  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE: Favorit iz Subotice savladao Tamiš

Akcija je nastavljena donacijom zimske opreme u organizaciji NIS-a, a tu se priča nije završila. Članovi NIS-ovog Kluba volontera su akciju podržali donacijom velike količine slatkiša za decu. Tim povodom su predstavnici Košarkaškog kluba Partizan i kompanije NIS upriličili celodnevno druženje za više od 100 dece iz Svratišta za decu Beograda i SOS Dečijeg sela Kraljevo.

Mališani su bili oduševljeni zbog toga što su imali priliku da se druže sa svojim košarkaškim idolima, članovima Kluba volontera kompanije NIS i KK Partizan, ali i da prisustvuju utakmici „crno-belih“ protiv Splita u okviru ABA lige.

– Ponosan sam na akciju koju smo sproveli sa našim partnerima iz kompanije NIS. Prelepu sliku koju smo na meču protiv Virtusa poslali u svet, danas smo materijalizovali kroz vrednu donaciju i druženje za koje verujem da će deci ostati u prelepom sećanju. Partizan se sa pravom smatra klubom od nacionalnog značaja, a to se upravo ogleda i u ovakvim društveno odgovorne akcije kojima pomažemo našem društvu – rekao je predsednik КК Patrizan, Ostoja Mijailović.

Pročitajte još  JUBILEJ PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: NIS već deceniju i po podržava lokalne zajednice

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a rekao je da ta kompanija i KK Partizan imaju veoma uspešnu saradnju.

– Mi smo danas zajedno ostvarili jednu veliku pobedu. Pobedu u vidu humanitarne akcije, kojom smo pokazali da u profesionalnom sportu nisu važni samo trofeji, već su tu i ljudskost i spremnost da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije – rekao je Smirnov.

Akciju prokometarisao i Željko Obradović, trener KK Partizan:

– Drago mi je da su se navijači odazvali pozivu i treba voditi računa da se slične akcije organizuju i u budućnosti. Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali, kao i kompaniji NIS i naravno ljudima iz mog kluba.

Marko Tošić, izvršni direktor Centra za integraciju mladih (Svratište za decu u Beogradu), zahvalio se kompaniji NIS i Košarkaškom klubu Partizan na ovom društveno odgovornom  projektu, ali i činjenici da je mališanima omogućeno da provedu vreme sa prvotimcima KK Partizan. Vesna Mraković, direktorka SOS Dečija sela Srbija, rekla je da joj je veoma drago što je njihova organizacija deo ove akcije.

Pročitajte još  PANČEVO: Ovog vikenda plesni spektakl u Hali sportova na Strelištu

Kompanija NIS deceniju i po posvećeno brine o deci iz osetljivih kategorija i do sada je podržala rad velikog broja ustanova socijalne zaštite i udruženja za brigu o deci. NIS je podržao realizaciju više od 30 projekata, koji su za cilj imali unapređenje kvaliteta života dece i mladih u sistemu socijalne zaštite, a pored toga, zajedno sa svojim volonterima organizuje i tradicionalne akcije darivanja novogodišnjih paketa za decu i mlade bez roditeljskog staranja.

Foto: NIS

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: