HEROINA DANA: Pančevka Ivona Japundža spasla život navijaču na utakmici Novi Pazar – Železničar

Foto: © Senko Župljanin, ustupljena fotografija

Utakmica petog kola Superlige Srbije u kojoj je FK Novi Pazar ugostio pančevački Železničar nije se završila slavljem za Pančevce budući da je Želja pretrpeo poraz 1:0 (1:0), ali uvertira u ovaj meč bio je gromoglasan aplauz navijača Novog Pazara upućen jednoj Pančevki.

Reč je o fizioterapeutu Ivoni Japundži, članici medicinskog tima FK Železničara koja je jednom navijaču Novog Pazara nekoliko minuta pre početka utakmice na tribinama spasla život!

 

Čoveku je naime pozlilo i on se u trenutku srušio bez svesti, a imao je veliku sreću da se Ivona našla na pravom mestu u pravo vreme.

– Bio je u toku naš trening zagrevanja i u nekom trenutku začula se graja… Mislila sam da navijači dobacuju, a onda sam videla da me rukama pozivaju. Uzela sam torbu i otrčala na tribinu. U pitanju je bio čovek u godinama, čula sam da je pre neki dan imao i visok šećer, napolju je bila visoka temperatura, verovatno mu je pao pritisak i ostao je bez svesti. Počeo je da grize jezik i da se davi. Postavili smo ga u adekvatan položaj, oslobodila sam mu disajne puteve, raskomotila grudi, umivala ga i dozivala dok nisam uspostavila kontakt. Sekunde su bile u pitanju. Kolege iz Hitne pomoći su brzo stigle i preuzele pacijenta koji je u tom trenutku već bio ponovo svestan. Srećom, sve se dobro završilo – kaže za naš portal Ivona Japundža.

Pročitajte još  U PANČEVU OD 12. DO 16. JUNA: „Dani prota Vase” po 24. put (PROGRAM)
Foto: © Senko Župljanin, ustupljena fotografija

Ivona je fizioterapeut u Fudbalskom klubu Železničar duže od 10 godina i kaže da je do sada doživela razne dramatične situacije kada je reč o povredama igrača, ali da joj se van terena ovako nešto još nikad nije desilo.

Nakon intervencije u Novom Pazaru upućena joj je zahvalnost preko razglasa, a na aplauz navijača koji je usledio Ivona nije mogla da ostane imuna.

Pročitajte još  IZVUČENA LOTO PLUS SEDMICA: Pančevac dobitnik 830.000 evra!

–  Pre početka meča ljudi su imali potrebu da mi se javno zahvale i ceo stadion je aplaudirao. Nisam očekivala takvu reakciju. Emocije su mi proradile, tek sam tada postala svesna svega i nisam mogla da zaustavim suze. Hvala im na takvom gestu! Najvažnije je da je čovek dobro. Novi Pazar je divan grad sa divnim i gostoljubivim stanovnicima. U to smo se uverili za vreme koje smo proveli tamo. Fudbal se prati, stadion je bio pun i utoliko je jačina emocija bila izraženija – rekla je ivona.

Pročitajte još  OGLASILA SE HIP PETROHEMIJA: Ovo je uzrok pojačanog plamena na baklji
Ivona sa kolegama iz medicinskog tima Železničara, foto: © Senko Župljanin

Ova Pančevka je inače po struci master inženjer tehnologije i inženjer zaštite životne sredine, a fakultet je završila kao studentkinja generacije.

Zaposlena je u menadžmentu Doma zdravlja, a u Železničaru je od samih početaka kluba. Radila je i na mnogim drugim utakmicama i turnirima u različitim sportovima, kao što su vaterpolo i džudo…

Ivona očigledno bez problema spaja raznolike ljubavi i uspeva da bude podjednako uspešna i u kancelariji i na terenu i kao majka, a kako kaže, najponosnija je na to što je nakon skoro tri decenije karijere svuda prati dobar glas poštene osobe i velikog profesionalca. Sada se taj dobar glas proširio sve do Novog Pazara, a nema sumnje da će stići i dalje…

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: