FUDBAL PIŠE ROMANE: Ovacije za golmana Živkovića u Novom Pazaru podsetile na splet okolnosti dostojan meksičke sapunice

Mladen Živković, foto: © Senko Župljanin

Iako se pančevački fudbalski superligaš Železničar sa susreta 5. kola Superlige održanog u Novom Pazaru sa istoimenim klubom vratio bez bodova, tamo su se desile dve više nego emotivne scene.

O prvoj, kada je Ivona Japundža, fizioterapeut Želje, spasla život navijaču Novog Pazara i zaslužila aplauz celog stadiona pisali smo OVDE. Druga scena dogodila se na kraju meča kada je isti takav aplauz i ovacije na izlasku sa terena od navijača Novog Pazara dobio golman Želje – Mladen Živković.

Foto: © Senko Župljanin

Otkud taj aplauz fudbalskim znalcima ne treba objašnjenje.

– Golman Mladen Živković branio je svojevremeno za Novi Pazar, a publika u Pazaru ne zaboravlja kako je igrao srcem. Zato su na kraju utakmice svi ustali sa svojih mesta i pozdravili Živkovića gromoglasnim aplauzom – ispričao je za naš portal kolega Senko Župljanin, dopisnik Sportskog žurnala iz Novog Pazara, koji nam je i ustupio fotografije sa utakmice.

Kolega Župljanin nas je podsetio i na trenutak kada je Mladen Živković, dok je čuvao gol Novog Pazara na utakmici protiv Crvene zvezde 2016. godine doživeo stravičnu povredu.

Pročitajte još  RVANJE: Pančevka Milica Sekulović treća u Evropi

Ova priča odmotala je klupko krajnje neverovatnog spleta okolnosti u kakve ne biste poverovali ni da ih vidite na filmu.

Najpre, sporna utakmica se igrala baš na današnji dan pre sedam godina: 28. avgusta 2016. godine, a Novi Pazar je bio domaćin Zvezdi. Za priču nije važno, ali Zvezda je odnela pobedu 1:4.

Igrao se 63. minut utakmice kada je igrač Crvene zvezde slučajno Mladena Živkovića, dok je bio na zemlji čuvajući loptu, svom silinom kopačkom udario u lice.

Živkoviću je u tom trenutku slomljena jagodična kost, a kako je to tačno izgledalo pogledajte na snimku:

 

Ono što ćete iz videa zaključiti jeste da je igrač koji je povredio Žileta bio niko drugi do Predrag Sikimić. Živković i Sikimić naći će se u pretproškoj sezoni u istom klubu: u Železničaru.

Pre toga, Živkoviću će trebati neko vreme da se oporavi od strašne povrede i treniraće sa maskom na licu.

Mladen Živković, foto: © Senko Župljanin

I onda se čudan splet okolnosti nastavlja: Sikimić će u maju 2021. godine na meču Železničar – Grafičar u Pančevu, u kome će Mladen Živković braniti za Želju, u 71. minutu doživeti gotovo identičnu povredu poput one koju je naneo Živkoviću pet godina ranije.

Pročitajte još  U GLOGONJU OD 10. DO 14. JULA: Bogat program povodom obeležavanja seoske slave Petrovdan

Biće to udarac u lice i prelom jagodične kosti, a naneće mu je niko drugi do golman protivničkog tima Aleksandar Stanković, tada pozajmljen iz Zvezde.

Trenutak kada je povređen Sikimić

Na početku teksta spomenuli smo fizioterapeuta Ivonu Japundžu i naravno da je baš ona bila ta koja je i Sikimiću spasla život.

– To je jedna od povreda igrača koje se ne zaboravljaju, uz potres mozga Luke Petrovića, prelom jagodične kosti Šušnjara… Bilo je strašno, sećam se da je Sikimu golman udario sa obe šake i on istog momenta pada i ne pomera se. Odmah utrčavam s tadašnjim kolegom… On bez svesti, krklja, usta puna krvi, a ne vidimo odakle… Otvorimo mu jedva vilicu, postavimo i fiksiramo ga na bok i transportujemo u bolnicu. Urađen skener, potvrđena povreda. Posle utakmice odlazim u bolnicu, on je svestan, pojim ga i oblačim za transport u Beograd. Obavestili smo mu familiju i oca mu vozim nazad na Sportski centar po Sikimine stvari i auto. U Beogradu je dijagnoza potvrđena i on je uspešno operisan i potom oporavljen. Nije mogao s maskom da igra nikako posle te povrede – prisetila se Ivona Japundža jednog od najstresnijih dana kada je reč o njenom poslu u Železničaru.

Pročitajte još  ŠAH: Održan „Memorijal Pavla Orlova”

I ne, čudnim koincidencijama tu nije kraj. Rekli smo vam da je golman koji je slučajno povredio Sikimića Aleksandar Stanković. Verovali ili ne, to je momak koji trenutno igra u Železničaru kao pomoćni golman Mladena Živkovića, od koga je čitava priča i krenula.

Nadamo se da se krug povreda zatvorio, jer što je mnogo, mnogo je. Skoro kao „Televisa presenta”, samo u horor varijanti.

Kada smo kod Mladena Živkovića, jasno je da Pančevci i Pazarci gaje podjednake simpatije prema njemu, ali evo nekoliko detalja o Žiletu koje nam je otkrila Ivona Japundža a koje možda dosad niste znali:

– Žile je ozbiljan car i sjajan čovek, kolega i saigrač! Načitan je, elokventan, obrazovan, porodičan čovek. Završio je dva fakulteta i povrh svega je izuzetno skroman. Ljudina – rekla je Ivona.

Možemo samo da se složimo. Ljudina!

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: