DŽUDO: Medalje za Tamiš na Kupu „Trudbenik Kortega”

Mladi džudisti pančevačkog Tamiša postigli su nove uspehe na međunarodnom Kupu „Trudbenik Kortega” koji je održan proteklog vikenda u dvorani Sportskog centra „Šumice” u Beogradu.

Konkurencija je bila izuzetno jaka, budući da se za trofeje borilo oko 750 mladih džudista i džudistkinja iz 67 klubova iz Srbije, Mađarske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rusije, Turske i Švedske. Uprkos tome, medalje za Pančevce nisu izostale.

Pročitajte još  PANČEVO: Završena nova zgrada Zavoda za javno zdravlje, evo kako je unutra

Posle tri sjajne borbe i tri efektne pobede, Natalija Novaković je osvojila srebrno odličje u grupi starijih devojčica do 63 kg. Odličje istog sjaja zaslužio je i Miloš Božić, ali u nadmetanju starijih dečaka u kategoriji do 66 kg.

Starija poletarka Tamara Grabundžija zaradila je bronzu u takmičenju devojčica do 38 kg, a na treći stepenik pobedničkog postolja penjali su se i David Mamojka, Strahinja Pantić i Kristian Lehni.

Pročitajte još  DOLOVO JE POEZIJA: Nastavljene književne radionice sa osnovcima, gostovala Dragana Mladenović

David je do trofeja stigao u nadmetanju mlađih dečaka do 38 kg, Strahinja je bio treći u kategoriji do 60 kg, dok je Kristian bronzano odličje zaslužio u konkurenciji starijih dečaka, u kategoriji do 38 kg.

Nekoliko takmičara Tamiša će već u četvrtak krenuti put Antalije, gde će učestvovati na turniru Evropskog džudo kupa za kadete, pa se uskoro možemo nadati i lepim vestima sa Sredozemnog mora.

Pročitajte još  RVANJE: Mladi borci Dinama uspešni u Sarajevu i Beogradu

Pogledajte još fotografija sa ovog takmičenja:

 

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: