TOP NA SAJMU TURIZMA: Promovisan vodič, a za maj najavljena nova manifestacija „Pančevo wine weekend”

Turistička organizacija Pančeva predstavila je svoju ponudu i znamenitosti našeg grada na 45. Međunarodnom sajmu turizma koji je, pod sloganom „Avantura počinje ovde”, održan od 22. do 25. februara na Beogradskom sajmu.

– Fokus bio je na našoj najvećoj gradskoj manifestaciji „Dani Vajferta”, ali smo se potrudili da na najbolji mogući način prezentujemo i sve znamenitosti našeg grada počev od kulturno-istorijskih spomenika, preko manifestacija, do prirodnih potencijala – rekao je Srđan Nikolić, direktor Turističke oragnizacije Pančevo.

On je s posebnim ponosom istakao da Pančevo postaje sve zanimljivije turistima i gostima iz drugih gradova i država, o čemu svedoče i zvanični podaci:

– U proteklih godinu dana imali smo rekordni broj poseta sa registrovanim noćenjem. Ukupan skok u odnosu na prošlu godinu iznosi čak 90 procenata. To je sjajan rezultat koji pokazuje da smo na dobrom putu i da promovišemo grad na najbolji mogući način – kažu u TOP-u.

Pročitajte još  I STRELIŠTE DOŠLO NA RED: Rehabilitovane Ulice Stevana Sremca i Ive Andrića, evo šta se još radi

Na Sajmu je premijerno predstavljeno novo izdanje Turističke organizacije Pančeva: informativni vodič „Dobro došli u Pančevo”.

– Vodič je namenjen posetiocima, odnosno svima koji, pre nego što posete Pančevo, žele detaljno da isplaniraju svoj obilazak. U vodiču se na jednom mestu mogu pronaći brojne praktične informacije o kulturnim znamenitostima u gradu, kao i o manifestacijama koje se u Pančevu i okolnim selima održavaju tokom godine. Sve to smo predstavili kroz tekstove i kroz mnoštvo fotografija – rekao je Srđan Nikolić.

Posetioce je na Sajmu dočekao veoma lepo uređen štand TOP-a, a i sama publikacija bila je i sadržinski i vizualno na značajno višem nivou od gotovo svih ostalih koje ste mogli pogledati na drugim štandovima u Hali 4, gde su se predstavljali gradovi i manja mesta iz Srbije.

Naravno, na štandu Turističke organizacije Pančeva u ponudi su bili i promotivni materijal, ugostiteljske brošure i drugi materijali koji govore o turističkoj ponudi Pančeva.

Pročitajte još  PANČEVO: Položeni venci na spomenik radnicima Rafinerije nastradalim u NATO bombardovanju

 

Domaćini su, osim nove publikacije, za posetioce pripremili i još jednu premijeru: promotivni video u kome su predstavljene prirodne lepote grada, a pre svega reka Tamiš koju Pančevci i turisti imaju priliku da dodatno upoznaju kroz vožnje katamaranom „Panuka”.

Sajam je bio odlično mesto i za predstavljanje nove manifestacije koju će Pančevo dobiti krajem maja ove godine.

– U pitanju je vinska i muzička manifestacija „Pančevo wine weekend” koji će u Narodnoj bašti poslednjeg vikenda u maju organizovati Grad Pancevo, TOP i udruženje CEPTA Manifestacija će trajati tri dana i okupiće kako domaće vinare, tako i one iz cele Srbije. Osim vina, predstavićemo i gastronomske specijalitete iz naših krajeva. Tokom sva tri dana manifestacije imaćemo bogat kulturno-umetnički i koncertni program, a nastupiće džez i pop izvođači – najavio je Srđan Nikolić.

Pročitajte još  PANČEVO: Završena nova zgrada Zavoda za javno zdravlje, evo kako je unutra

Na štandu TOP-a je tokom trajanja Sajma turizma bilo i ukusne hrane i pića iz Banata, a za to su se postarali predstavnice „Štrudlijade” iz Dolova, Udruženje žena „Panonke” i vinarija „Tri tačke”.

Kad smo kod ukusnih zalogaja, svakoga ko je posetio štand TOP-a dočekalo je slatko iznenađenje.

– Srpske vanilice proglašene su za najbolji praznični kolač na svetu. Shodno tome, odlučili smo da, u skladu sa prazničnim sajamskim raspoloženjem, obradujemo posetioce poklončićem. Svako je dobio ukusni sitni kolačić u kome se krije mnogo ljubavi. Ove poslastice pripremili su učenici Ekonomsko-trgovinske škole „Paja Marganović” iz Pančeva. Posebno se zahvaljujemo profesoru Branislavu Rovčaninu i njegovim učenicima sa smera turistički tehničar na nesebičnoj pomoći i podršci tokom Sajma – poručili su iz TOP-a.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: