DEVOJAČKI BUNAR: Pehar za „Dolovke” na Sajmu stvaralaštva seoskih žena Vojvodine

Foto: Branko Kozlina

Članice Udruženja žena „Dolovke” iz Dolova osvojile su prvo mesto za najbolji vojvođanski kolač na Sajmu stvaralaštva seoskih žena Vojvodine, održanom u subotu, 23. septembra u Devojačkom bunaru, u opština Alibunar.

Na sajmu je, kao što smo već pisali, učestvovalo preko 170 udruženja žena širom Vojvodine, a manifestaciju su organizovali Opština Alibunar i Turistička organizacija opštine Alibunar pod pokroviteljstvom Zavoda za ravnopravnost polova i Pokrajinske vlade.

Foto: Branko Kozlina
Foto; Branko Kozlina
Foto; Branko Kozlina
Foto; Branko Kozlina

Sajam je bio izložbeno-prodajnog karaktera, a posetioci su imali priliku da vide proizvode iz domaće radinosti, pre svega rukotvorine, vez, tkanice, suvenire, ali i da probaju tradicionalnu vojvođansku hranu pripremljenu po starinskim receptima.

Pročitajte još  KAČAREVO: Otvorena 37. Slaninijada, a ovo su POBEDNICI

Predstavnice udruženja žena nadmetale su se u brzom vezu, a birali su se i najlepši štand i najbolji i najlepši slatkiš Vojvodine po originalnoj recepturi.

Udruženja žena su kroz interaktivnu radionicu pokazala i svoju kreativnost kada je reč o plasiranju i prodaji proizvoda.

Prva nagrada za „Dolovke”

Događaj je, inače, otvorio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević, koji je naglasio da su ovakve manifestacije posebno važne u eri novih tehnologija i sveukupne globalizacije.

Pročitajte još  OMOLJICA: Osmomartovski bazar od 6. do 8. marta

Na sajmu je bila i savetnica predsednika Republike Verica Lazić. Ona ja istakla da takav sajam ne bi bio moguć bez vrednih ženskih ruku i umeća koja se prenose s generacije na generaciju.

Foto: Branko Kozlina
Foto: Branko Kozlina
Foto: Branko Kozlina
Foto: Branko Kozlina
Foto: Branko Kozlina

Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine pokrenuo je još 2009. godine Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova. Prvi Sajam održan je u Novom Sadu, a po pravilu se manifestacija svake godine održava u nekom drugom mestu, kako bi se ženama sa sela omogućilo da posete i druge krajeve Vojvodine, steknu nova iskustva i upoznaju se sa primerima dobre prakse drugih organizacija.

Pročitajte još  U KAČAREVU OD 15. DO 18. FEBRUARA: Stiže 37. svetska SLANINIJADA, a ovo je DETALJAN PROGRAM

Manifestaciji su prisustvovali i načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Marina Toman, predsednica Opštine Alibunar Zorana Bratić i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Copyright © 2021 zdravopancevo.rs. All Rights Reserved/Sva prava zaštićena. U slučaju preuzimanja, prethodno pogledajte Uslove korišćenja.
Podeli: